Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Έτοιμος να επιστρέψει

Έτοιμος να επιστρέψει

0
manousoglou_giannis
Dodekanisos
Του Δημήτρη Δραγάτη
Υπέρ της δημιουργίας μιας ομάδας στο νησί της Κω που θα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και να έχει όλο το μέλλον μπροστά της, τάσσεται ο Γιάννης Μανούσογλου. Ο ένας από τους δυο Ενωσιακούς μας προπονητές, άνοιξε την καρδιά του και μας μίλησε για το θέμα αυτό όπως και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει τη νέα αγωνιστική περίοδο σε πάγκο ανδρικής ομάδας στο νησί του Ιπποκράτη. Αρχικά ο κ. Μανούσογλου μας μίλησε για το θέμα της συγχώνευσης:
«Προσωπικά είμαι υπέρ της συνένωσης αλλά για να είμαι και απόλυτα ρεαλιστής, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρει σάρκα και οστά.  Όταν εγώ λέω συγχώνευση, εννοώ βέβαια μια συγκέντρωση δυνάμεων. Μια συνένωση πολλών δυνάμεων μαζί. Αυτό θα μπορέσει να αποτελέσει ένα επιτυχημένο μοντέλο για να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα στο νησί της Κω. Αλλά όπως είπα και πριν, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί βέβαια, τους οποίους δεν θα ήθελα να αναλύσω την δεδομένη χρονική στιγμή.»
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, πως θεωρεί ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει από μόνη της μια ομάδα να ορθοποδήσει…
«Αυτό ακριβώς εννοώ. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όχι μόνο από οικονομικής άποψης αλλά και από αγωνιστικής. Τα δεδομένα διαφοροποιούνται πλέον όπως διαβάζω και δεν θα είναι εύκολη η παραμονή αφού θα υποβιβάζονται αρκετές ομάδες λόγω της επικείμενης αναδιάρθρωσης στα Εθνικά πρωταθλήματα. Θα πρέπει να καταβληθεί πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια.»
Σε ερώτηση που του κάναμε για το αν πιστεύει ότι η δυναμική που έχει αναπτύξει η ΑΕ Κως μπορεί να την βοηθήσει, μας απάντησε ως εξής:
«Είναι αλήθεια, ότι η ΑΕ Κως σαν ιστορία έχει μια μεγάλη δυναμική. Φάνηκε άλλωστε το τελευταίο διάστημα και με τις συνεχόμενες ανόδους που έκανε. Έχω μια επιφύλαξη όμως για το αν θα μπορέσει να τα καταφέρει τη νέα αγωνιστική περίοδο. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Εκτός βέβαια και αν βρεθεί ένας πολύ ισχυρός οικονομικός παράγοντας που θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Στην περίπτωση αυτή, τα δεδομένα αλλάζουν και θα μιλάμε αλλιώς. Γι’ αυτό ξαναλέω και πάλι. Μια συγχώνευση, θα βοηθούσε πάρα πολύ το νησί μας. Φτάνει να μπορούσε να γίνει έτσι όπως πρέπει.»
Ο Γιάννης Μανούσογλου, δηλώνει πανέτοιμος να επιστρέψει στον πάγκο ανδρικής ομάδας μετά από μια χρονιά στην τεχνική ηγεσία των Μικτών μας ομάδων. Δεν θα έλεγε όχι μάλιστα ακόμα και στο ενδεχόμενο πρότασης από την ΑΕ Κω…
«Όχι δεν θα έλεγα όχι. Θα το σκεφτόμουν κάτι τέτοιο. Αυτή την στιγμή, η Δ’ Εθνική για εμένα είναι μια πρόκληση. Και αφού δεν μου έδωσε αυτή την χαρά ο Ανταγόρας πέρσι, δεν θα έλεγα όχι σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Ασφαλώς και είμαι συζητήσιμος. Με την ΕΠΣΔ θα συζητήσω βέβαια για το θέμα των Μικτών όμως έχω ήδη προτάσεις από ανδρικές ομάδες του νησιού της Κω οι οποίες με ενδιαφέρουν και τις μελετάω. Θα ήθελα η αλήθεια να επανέλθω αλλά είναι κάτι το οποίο θα δούμε. Δεν θα με στεναχωρούσε βέβαια να έμενα και στην Μικτή. Πέρασα πολύ ωραία όλη την χρονιά εξάλλου και είναι κάτι το οποίο με γέμισε πάρα πολύ.»
Στα λόγια του διακρίνεται μια πικρία για τον Ανταγόρα…
«Ναι έχω πικρία. Όχι επειδή έφυγα. Άλλωστε κανείς δεν είναι παντρεμένος με καμία ομάδα. Πιστεύω ότι δεν μου άξιζε τέτοιο τέλος στον Ανταγόρα. Τέτοια αντιμετώπιση από άσχετους παράγοντες που ήταν φωτοβολίδα στο ποδόσφαιρο και εξαφανίστηκαν. Εξαιρείται ο κ. Μιχελάκης μόνο.»
Ποια είναι η γνώμη του όμως για τις Μικτές μας ομάδες. Πιστεύει ότι υπάρχουν ταλέντα; Διαβάστε τι μας είπε:
«Υπάρχουν ταλέντα και μάλιστα αρκετά. Το έζησα από κοντά αυτό με τις Μικτές ομάδες. Όπως για παράδειγμα ο Λεονάρντο ο Κούρτης που πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην ηλικία αυτήν. Και αρκετά άλλα παιδιά όμως. Όπως και από τους Παίδες που αν στηριχθούν μπορούν να παίξουν σε ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και να σταδιοδρομήσουν.»

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αρένα των Σπορ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments