Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Έτοιμη η νέα γέφυρα Αφάντου

Έτοιμη η νέα γέφυρα Αφάντου

0
Dodekanisos

Ολοκληρώθηκε και δόθηκε στη κυκλοφορία χθες, Παρασκευή, η νέα γέφυρα Αφάντου, ένα δύσκολο από τεχνικής απόψεως έργο, που απετέλεσε και ένα μεγάλο “στοίχημα” για την περιφερειακή αρχή, η οποία είχε θέσει στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωσή του, με την μικρότερη όχληση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και με τον κεντρικό οδικό άξονα της Ρόδου, την Εθνική Οδό Ρόδου Λίνδου, να παραμένει ανοιχτός στην κυκλοφορία τόσο κατά την θερινή περίοδο του 2017, όσο και την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Η Περιφερειακή αρχή κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα, με σεβασμό στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και στον προϋπολογισμό. Το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017 με την αποκαθήλωση της παλαιάς γέφυρας που είχε κριθεί επικίνδυνη και έπρεπε να αποκατασταθεί. Η κατεδάφιση και απομάκρυνση της παλιάς γέφυρας διήρκεσε μόλις 48 ώρες. Η νέα γέφυρα Αφάντου ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Μάρτιο του 2017, με την Περιφερειακή Αρχή να έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου, παράλληλα με την ελάχιστη δυνατή όχληση της κυκλοφοριακής ροής.

Για τον λόγο αυτό, αμέσως μετά την κατεδάφιση, ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση της νέας γέφυρας , με την Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου ανοιχτή. Με απόφαση της Περιφερειακής Αρχής, οι εργασίες «πάγωσαν» καθ’ όλη την διάρκεια της περυσινής τουριστικής περιόδου, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η επανέναρξη των εργασιών έγινε το περασμένο φθινόπωρο, με την λήξη της τουριστικής σαιζόν. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου έγινε στις αρχές του περασμένου Μαΐου, ενώ χθες δόθηκε σε χρήση και η νέα γέφυρα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος μετέβη χθες στη Γέφυρα Αφάντου με τους συνεργάτες του, δήλωσε:

Τηρήσαμε στο ακέραιο τη δέσμευση που αναλάβαμε, με σεβασμό στην κοινωνία και την οικονομία του νησιού. Βάλαμε ένα στοίχημα και το κερδίσαμε. Παραδίδουμε σήμερα σε χρήση ένα έργο ολοκληρωμένο, άρτιο και ασφαλές που συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Η κατασκευή της νέας γέφυρας ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις 17 μηνών, με την Εθνική Οδό Ρόδου Λίνδου να παραμένει σε κυκλοφορία και στις δύο θερινές περιόδους, 2017 και 2018 .Είμαστε περήφανοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιατί τα έργα τώρα έχουν αρχή, μέση και τέλος και καμία υπέρβαση στον προϋπολογισμό τους. Αυτή η νέα φιλοσοφία έρχεται και ανατρέπει το παρελθόν που μας τραυμάτισε. Παραμένουμε σταθεροί, είμαστε ευτυχείς για τα αποτελέσματα και συνεχίζουμε υπηρετώντας την κοινωνία και τις ανάγκες της, με σεβασμό, τάξη και νοικοκυριό”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments