Αρχική Videos “Ετοιμαστείτε, έρχεται μεγάλη πείνα στην Ευρώπη!”

“Ετοιμαστείτε, έρχεται μεγάλη πείνα στην Ευρώπη!”

0

Καμπανάκι από τον εκτελεστικό διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Ντέιβιντ Μπίσλεϊ. Με δηλώσεις που έκανε στο Politico κάνει δυσοίωνες προβλέψεις κάνοντας λόγο για επισιτιστική και προσφυγική κρίση. Μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά «ετοιμαστείτε για κόλαση».

Η Ουκρανική κρίση  έχει ήδη προκαλέσει παρενέργειες στις διεθνείς αγορών τροφίμων και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι έρχονται σαφώς πιο δύσκολες ημέρες. Ο Μπίσλεϊ καλεί τους Ευρωπαίους Ηγέτες να αντιμετωπίσουν την πείνα που έρχεται και ζητάει να δώσουν χρήματα άμεσα ώστε να αποφευχθούν νέες μεταναστευτικές κρίσεις.

«Μας λείπουν δισεκατομμύρια», είπε. «Η αποτυχία να παράσχουμε φέτος μερικά επιπλέον δισεκατομμύρια δολάρια σημαίνει ότι θα έχουμε πείνα, αποσταθεροποίηση και μαζική μετανάστευση». Οι μισές  από τις εισαγωγές σιταριού της Αφρικής προέρχονται από την Ουκρανία και τη Ρωσία, η οποία είναι επίσης σημαντικός εξαγωγέας λιπασμάτων. Όσο για την Ουκρανία, οι εξαγωγές της έχουν σταματήσει και η ικανότητά της να συνεχίσει να καλλιεργεί τρόφιμα φέτος κρέμεται από μια κλωστή. Το σημείο κρίσης θα έρθει το φθινόπωρο» είπε ο Beasley, όταν είναι πιθανό να γίνει αισθητός ο πλήρης αντίκτυπος της αναταραχής του πολέμου.

«Αν νομίζετε ότι έχουμε κόλαση στη γη τώρα, απλά ετοιμάστείτε», προειδοποίησε ο Beasley. «Αν παραμελήσουμε τη βόρεια Αφρική, η βόρεια Αφρική έρχεται στην Ευρώπη. Εάν παραμελήσουμε τη Μέση Ανατολή, η Μέση Ανατολή έρχεται στην Ευρώπη.”


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments