Αρχική Uncategorized Ετοιμότητα για τη γρίπη

Ετοιμότητα για τη γρίπη

0
Dodekanisos

Σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση βρίσκεται το Νοσοκομείο της Ρόδου για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων. Μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας μας και τον θάνατο 54χρονης στις Σέρρες που είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων υπάρχει κινητικότητα για την άμεση αντιμετώπισή της.
Στην περιοχή μας δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού της γρίπης των χοίρων, όπως δήλωσε ο διευθυντής της ΑΆ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου και πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων Στέλιος Καραταπάνης. «Επειδή υπάρχουν κρούσματα σε άλλες περιοχές της χώρας μας, έχουμε μια αυξημένη ετοιμότητα όπως έχουμε κάθε χρόνο. Δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με τη βαρύτητα της γρίπης από πέρυσι. Τα περισσότερα κρούσματα της γρίπης είναι με τον ιό της γρίπης των χοίρων» τόνισε ο κ. Καραταπάνης.
Παρά τη μεγάλη καμπάνια εμβολιασμού που έγινε πέρυσι, ελάχιστοι συμπολίτες ανταποκρίθηκαν. Τα εμβόλια που παραλήφθησαν φέτος και χρησιμοποιούνται, όπως επεσήμανε ο κ. Καραταπάνης είναι καινούργια και συνδυάζουν το στέλεχος της κλασικής γρίπης με το στέλεχος της γρίπης Η1Ν1. Τα καινούργια εμβόλια παραλήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο και διατίθενται στα φαρμακεία του νησιού μας.
«Το στέλεχος της γρίπης που επικρατεί είναι το νέο και όχι το κλασικό. Επομένως είναι αναμενόμενο να υπάρχουν κρούσματα. Ο νέος ιός έχει κάποιες διαφοροποιήσεις από την κοινή γρίπη και προσβάλει νέα παιδιά, έγκυες γυναίκες και ευπαθείς ομάδες. Τα άτομα υψηλού κινδύνου έπρεπε να κάνο9υν το εμβόλιο από τον Οκτώβριο. Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός αλλά ετοιμότητα» κατέληξε ο κ. Καραταπάνης, τονίζοντας όμως ότι επιβάλλεται να λαμβάνονται μέτρα προσωπικής υγιεινής και να αποφεύγονται οι άσκοπες κοινωνικές εκδηλώσεις όταν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό.  
πηγή: www.proodos.net (http://www.proodos.net/details.asp?ID=14978&catID=6)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments