Αρχική Αθλητικά νέα Εθνική Γουινέας: Κατακτά το Copa Africa, αλλιώς… πληρώνει!

Εθνική Γουινέας: Κατακτά το Copa Africa, αλλιώς… πληρώνει!

0
avenirguinee.net
Dodekanisos

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει πριν από την έναρξη της 33ης διοργάνωσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (Copa Africa). Η φετινή διοργάνωση έχει προγραμματιστεί από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2022 στο Καμερούν. Σε αυτό το πλαίσιο η αποστολή της Εθνικής ομάδας της Γουινέας επισκέφτηκε τον συνταγματάρχη Mamadi Doumbouya στο παλάτι «Mohamed V». Πρόκειται για τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία ύστερα από πραξικόπημα τον περασμένο Οκτώβριο. 

Ο Doumbouya θέλοντας να ενθαρρύνει τους ποδοσφαιριστές (μεταξύ αυτών και δύο παίκτες του Ολυμπιακού Πειραιώς, οι Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ) που τιμούν την χώρα, ζήτησε την κατάκτηση του τροπαίου. Όμως ο τρόπος με τον οποίο θέλησε να εκφραστεί έμοιαζε με… απειλή. «Κατακτήστε το τρόπαιο αλλιώς θα δώσετε πίσω τα χρήματα που έχουμε επενδύσει σε εσάς».

Ενώ απευθυνόμενος στον προπονητή Kaba Diawara είπε «Μέσα από εσάς, πρέπει να νιώσουμε το μεγαλείο του λαού της Γουινέας. Να ανακαλύψουμε ξανά την αξιοπρέπεια και το θάρρος αυτού του λαού. Σας εμπιστεύομαι. Προσπαθήστε να τιμήσετε την χώρα, να την πάτε πολύ ψηλά. Είναι ένα προνόμιο που δεν δίνεται σε όλους. Ο λαός της Γουινέας σας στηρίζει ως έναν άνθρωπο. Είστε σύμβολο ενότητας και αλληλεγγύης. Θα χρειαστεί πειθαρχία ανά πάσα στιγμή. Δέσμευση ανά πάσα στιγμή. Θέλω να έρθει το κύπελλο στη Γουινέα, να πολεμήσετε σαν στρατιώτες. Να είμαι ξεκάθαρος. Ως στρατιώτες θα πεθάνουμε για να σώσουμε τη χώρα, για να σώσουμε την πατρίδα, για να σώσουμε το Έθνος. Θα παρακολουθήσω όλους τους αγώνες. Θα υπάρχουν 13 εκατομμύρια φίλαθλοι της Γουινέας εδώ και στο εξωτερικό για να σας παρακολουθούν».

Θυμίζουμε ότι η Γουινέα έχει τοποθετηθεί στον δεύτερο όμιλο και θα αγωνιστεί κόντρα στη Σενεγάλη, τη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και avenirguinee.net

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments