Αρχική Εκτός συνόρων Έσπασε την «κατάρα» των play off η Μπρέντφορντ και ανέβηκε στην Premier...

Έσπασε την «κατάρα» των play off η Μπρέντφορντ και ανέβηκε στην Premier League

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου: 

Η Μπρέντφορντ πήρε την άνοδο για την Premier League, ύστερα από 74 χρόνια και εννιά αποτυχημένες προσπάθειες σε διαδικασία play off, καθώς επικράτησε της Σουόνσι (των δέκα ποδοσφαιριστών) με 2-0 στον τελικό του «Γουέμπλεϊ». 

Στο στάδιο «Γουέμπλεϊ του βορειοδυτικού Λονδίνου, οι «μέλισσες» χάρη σε δύο γρήγορα γκολ από τους Ιβάν Τόνεϊ και Εμιλιάνο Μαρκόνδης νίκησαν 2-0 τους «κύκνους» και έγραψαν ιστορία. Κέρδισαν την πολυπόθητη άνοδο στην Premier League, καθώς τελευταία φορά είχαν αγωνιστεί την σεζόν 1946/47. Επιπλέον, η Μπρέντφορντ αναδείχθηκε στον 50ο σύλλογο που το κατάφερε από τότε που η First Division ονομάστηκε σε Premier League (1992/93) και ο 10ος σύλλογος από το Λονδίνο. 

Να υπενθυμιστεί, πως το σύνολο του Τόμας Φρανκ είχε φτάσει και πέρυσι στον τελικό των play off, αλλά είχε ηττηθεί από την Φούλαμ με 1-2 στην παράταση. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Μπρέντφορντ από την σεζόν 1994/95 μέχρι και πέρυσι, κλήθηκε στο σύνολο εννιά φορές να αγωνιστεί σε διαδικασία play off. Μέτρησε ισάριθμους αποκλεισμούς. Το απόλυτο μηδέν. Πλέον οι συγκεκριμένοι αποκλεισμοί αποτελούν παρελθόν. Σήμερα νίκησε την Σουόνσι, τράβηξε «δέκα», αλλά δεν κάηκε! 

Τα σχόλια από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, είναι διθυραμβικά και όχι άδικα. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία σπουδαία ομάδα, με πάνω από 130 χρόνια ιστορίας. Μάλιστα πρόσφατα αποχωρίστηκε το «Griffin Park» ιστορική της έδρα, αλλά θα εγκαινιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο της υπερσύγχρονο «σπίτι» το «Brentford Community Stadium»!

Bonus: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments