Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αίσιο τέλος για δυο ακυβέρνητα σκάφη σε Λέρο και Λειψούς

Αίσιο τέλος για δυο ακυβέρνητα σκάφη σε Λέρο και Λειψούς

0
Dodekanisos

Δυο περιστατικά με ακυβέρνητα σκάφη είχε να αντιμετωπίσει χθες Κυριακή, το Λιμενικό Σώμα, ένα βορειοδυτικά της Λέρου κι ένα ακόμα δυτικά των Λειψών.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1
Το σκάφος «MIA CARA» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, έπλεε μόνο με τα πανιά του λόγω μηχανικής βλάβης κι αδυνατούσε να μπει στο λιμάνι Λακκίου.
Βρισκόταν  περίπου 5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Λέρου όταν ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο.
Στην περιοχή έσπευσαν ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ σκάφος “ΚΑΤΙΝΑ” Ν. Λέρου 136, διαπίστωσαν ότι οι 4 αλλοδαποί επιβάτες του ήταν καλά στην υγεία τους και το βοήθησαν να προσδέσει με ασφάλεια στη μαρίνα Λακκίου.
Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού έρευνας και Διάσωσης, ενημέρωσε χθες το μεσημέρι τις Λιμενικές Αρχές Πάτμου, Λέρου και Λειψών,για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω βλάβης στο πηδάλιο του Θ/Γ σκάφους “MIRAGE” σημαίας Τουρκίας με δύο  αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή  2,1 ναυτικά μίλα δυτικά των Λειψών.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,ενώ  κατέπλευσε και το Α/Κ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Λ. 127, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Λειψών και το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το  “MIRAGE” συνοδεία του Π.Λ.Σ.  στο λιμάνι Λειψών, με τους επιβάτες καλά στην υγεία τους.
Από την Λιμενική Αρχή Λειψών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους “MIRAGE” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments