Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Έρχεται αναδιάρθρωση;

Έρχεται αναδιάρθρωση;

0
apollon orfeas
Dodekanisos

H αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που καλείται να ασχοληθεί το προσεχές καλοκαίρι η νέα διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου. Είναι γεγονός πως δεν είναι λίγες οι ομάδες οι οποίες εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται φέτος τα πρωταθλήματα και ειδικά η Β’ Κατηγορία (όμιλος Ρόδου) όπου περιλαμβάνει έναν εξουθενωτικό μαραθώνιο αγώνων. Οι τελευταίες πληροφορίες της «δσπορ» αναφέρουν πως η τωρινή διοίκηση της Ένωσης ήδη επεξεργάζεται το νέο μοντέλο των πρωταθλημάτων, ωστόσο δεν μπορεί να το βγάλει προς τα έξω διότι μπορεί να μην ανανεωθεί η θητεία της μετά την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου.
Σε πολλούς ομίλους…
Σύμφωνα πάντως με αυτό, αυτό που οραματίζονται ορισμένοι έχει να κάνει με την δημιουργία αρκετών ομίλων. Δηλαδή η Α’ Κατηγορία να διεξαχθεί σε δυο ομίλους των δέκα ομάδων, η Β’ Κατηγορία σε τρεις ομίλους (δυο της Ρόδου και ένα των νήσων) και η Γ’ Κατηγορία σε ένα όμιλο των οκτώ ομάδων. Είναι κάτι το οποίο ως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εφαρμόζεται στην ΕΠΣ Μακεδονίας οι οποίες έχει χωρίσει τις κατηγορίες της σε πάρα πολλούς ομίλους (λόγω του μεγάλου αριθμού των ομάδων). Για πολλούς, το προαναφερθέν μοντέλο ταιριάζει απόλυτα στην ιδιομορφία του νησιωτικού μας συμπλέγματος και δίνει και έξτρα κίνητρα στις ομάδες δεδομένου πως θα υπάρχουν και τα πλέϊ οφ για την διεκδίκηση της ανόδου.
Περιμένουν στη Γ’ Κατηγορία
Με βάση τα προαναφερθέντα και αν υποθέσουμε ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές έχουν πολλές ελπίδες να ισχύσουν άμεσα (από τη νέα αγωνιστική περίοδο), τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να ανέβουν οι τέσσερις πρώτοι από τους δυο ομίλους της Γ’ Κατηγορίας (συνολικά δηλαδή οκτώ ομάδες) προκειμένου να σχηματίσουν τη νέα Β’ Κατηγορία η οποία θα έχει συνολικά τρεις ομίλους. Είναι κάτι που συζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα και μεταξύ των παραγόντων των ομάδων της κατηγορίας ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως τους έχει ενημερώσει σχετικά και μέλος της ΕΠΣΔ!

πηγή: εφημερίδα Δημοκρατική

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments