Αρχική Αθλητικά νέα Έργο πνοής στη Σαμοθράκη από Bwin & Ένωση «Μαζί για το Παιδί»...

Έργο πνοής στη Σαμοθράκη από Bwin & Ένωση «Μαζί για το Παιδί» [vid]

0
Dodekanisos

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με την Bwin στέκονται στο πλευρό των παιδιών της ακριτικής Ελλάδας και των απομακρυσμένων περιοχών. Συγκεκριμένα, φέτος στη Σαμοθράκη ανακατασκεύασαν πλήρως τρία γήπεδα και τους περιβάλλοντες χώρους αυτών. Πρόκειται για ένα έργο πνοής προς τους μαθητές του νησιού.

Αναλυτικότερα, ανακατασκευάστηκαν πλήρως δύο γήπεδα (μπάσκετ, βόλεϊ) στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας. Και ένα ακόμα γήπεδο μπάσκετ στο Γυμνάσιο-Λύκειο στη Σαμοθράκη. Ταυτόχρονα καλλωπίστηκαν και βάφτηκαν όλοι οι περιβάλλοντες χώροι αυτών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022. Οι περίπου 250 μαθητές (στο σύνολο των 320 του νησιού) που φοιτούν τόσο στο ακριτικό Δημοτικό σχολείο όσο και στο Γυμνάσιο-Λύκειο, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παίζουν σε ολοκαίνουργια γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ. 

Στα τρία τερέν, συνολικού εμβαδού άνω των 1.200 τ.μ., επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για τα τρία αθλήματα. Παράλληλα, εγκαταστάθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε να καταστούν τα γήπεδα χρηστικά. Τέλος, βαφτήκαν όλοι οι περιμετρικοί τοίχοι, καθώς και οι κερκίδες του γηπέδου στο Γυμνάσιο-Λύκειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά, από το 2020, η Bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», έχουν ανακατασκευάσει συνολικά πέντε γήπεδα. Το συνολικό εμβαδόν των οποίων ανέρχεται άνω των 1.800 τ.μ. σε δύο ακριτικά μέρη στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο

Η δήλωση της Προέδρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρας Μαρτίνου

«Στην Ένωση ”Μαζί για το Παιδί” εργαζόμαστε καθημερινά στα 25 χρόνια λειτουργίας μας για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων. Οι οποίες θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας μας. Ευχαριστούμε θερμά τη bwin. Είναι πολύτιμη συνοδοιπόρος και σταθερή αρωγός του έργου μας. Ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση μας να προσφέρουμε στους μαθητές της Σαμοθράκης υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις. Συνέβαλλε έμπρακτα στην ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας των παιδιών και των νέων της περιοχής.»

Η δήλωση του Δήμαρχου Σαμοθράκης Νικόλαου Γαλατούμου 

«Με μεγάλη μας χαρά, βλέπουμε να υλοποιούνται έργα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών του νησιού μας. Στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης. Είμαστε ευτυχείς για το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση των έργων. Ευελπιστούμε στο μέλλον και σε άλλη συνεργασία που τόσο έχει ανάγκη το πληγωμένο νησί μας.»

Η δήλωση της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας, Πολύμνιας Γιαννέλου

«Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση ”Μαζί για το Παιδί” και την bwin για την ευγενική προσφορά τους που αφορά στην ανακατασκευή των δύο γηπέδων του σχολείου μας. Πραγματικά, τέτοιες ενέργειες δίνουν δύναμη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν το δύσκολο και συνάμα συναρπαστικό έργο τους. Εύχομαι υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσετε ανάλογες προσπάθειες σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας.»

Η δήλωση της Διευθύντριας ΓΕΛ Σαμοθράκης Καλλιόπης Ταμπάκη

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας. Είναι κοινή η προσπάθεια να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά. Κυρίως σε αυτά που ζουν στις ακριτικές περιοχές που στερούνται υποδομών και ευκαιριών σε σχέση με τα παιδιά των πόλεων. Εύχομαι η συνεργασία να συνεχιστεί και να αναπτύξουμε και άλλες δράσεις μαζί. Οι στόχοι και τα κίνητρα είναι κοινά και οι ανάγκες των παιδιών συνεχώς αυξάνονται στην εποχή της πανδημίας.»

Η δήλωση της Ιωάννας Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της Bwin

«Όλοι εμείς στην bwin, έχουμε κοινό όραμα και στόχο να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα σε κοινωνικές ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας, υποστηρίζοντας με όποιον τρόπο μπορούμε την καθημερινότητα τους. Έτσι, σε συνεργασία με τον διαχρονικό συνεργάτη μας, την Ένωση ”Μαζί για το Παιδί”, βρεθήκαμε στην ακριτική Σαμοθράκη, ανακατασκευάζοντας πλήρως τρία γήπεδα. Τα καταστήσαμε και πάλι χρηστικά και ασφαλή, για να υποδεχθούν τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. Ο αθλητισμός βρίσκεται στον πυρήνα κάθε κοινωνικής μας πρωτοβουλίας. Γιατί τα παιδιά και οι νέοι μέσα από αυτόν μαθαίνουν να σέβονται, να παίζουν με κανόνες και όρια, να αγωνίζονται, να διεκδικούν. Είναι πολύ σημαντικό όλα τα παιδιά να έχουν ίση πρόσβαση στον αθλητισμό. Προάγοντας την ευγενή άμιλλα, δημιουργούμε τους αυριανούς πρωταθλητές.» 

Οι συγκεκριμένες δράσεις στο ακριτικό νησί του Βορείου Αιγαίου θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2021 με ακόμα περισσότερα έργα και πρωτοβουλίες, για όλα τα παιδιά και τους νέους. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments