Αρχική Επικαιρότητα Εργασία: Green pass σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ψήφισε η Ιταλία!

Εργασία: Green pass σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ψήφισε η Ιταλία!

0
Dodekanisos

Green pass παντού θα ισχύσει στην Ιταλία από τις 15 Οκτωβρίου! Είναι κάτι που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Βουλή. Με 189 βουλευτές να ανάβουν το «πράσινο φως» και 32 μόνο κατά (δυο ήταν οι αποχές). Αυτί σημαίνει ότι το πιστοποιητικό θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους εργαζόμενους, είτε στον δημόσιο, είτε και στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ισχύ του θα είναι τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του έτους.

Σύμφωνα λοιπόν με τους νέους κανόνες, όλοι οι εργαζόμενοι που δεν θα έχουν αυτό το πιστοποιητικό, θα βγουν σε αναστολή από τη δουλειά τους. Aλλά δεν θα είναι εφικτό να απολυθούν. «Επεκτείνουμε την υποχρέωση της πράσινης κάρτας σε ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας, δημόσιου και ιδιωτικού. Και το κάνουμε για δύο βασικούς λόγους: να κάνουμε αυτούς τους χώρους ασφαλέστερους και να κάνουμε την εκστρατεία εμβολιασμού μας ακόμη πιο ισχυρή». Αυτά δήλωσε ο υπουργός Υγείας Roberto Speranza στους δημοσιογράφους.

Οι εργαζόμενοι χωρίς έγκυρο πιστοποιητικό υγείας μπορεί να δεχθούν μεγάλα πρόστιμα. Τα οποία κυμαίνονται από 600 έως 1.500 ευρώ (περίπου 705 έως 1.175 δολάρια). Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο αναμένεται να αποκαλυφθούν επίσημα σύντομα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments