Αρχική Videos Έρευνα: Οι χώρες που εφάρμοσαν σκληρά lockdown έχουν μικρότερη ανοσία

Έρευνα: Οι χώρες που εφάρμοσαν σκληρά lockdown έχουν μικρότερη ανοσία

0

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι οι χώρες που εφάρμοσαν τα πιο σκληρά lockdown ως μέρος των πολιτικών «μηδενικού COVID» έχουν πλέον τη λιγότερη ανοσία από τον ίδιο τον ιό. Η ανάλυση του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον εκτιμά ότι η Κίνα, η οποία εξακολουθεί να εφαρμόζει πολλαπλά lockdown, έχει το χαμηλότερο επίπεδο ανοσίας στον πλανήτη.

Άλλα έθνη που δεν εφάρμοσαν σκληρά lockdown, όπως η Ρωσία, η Σιγκαπούρη και η Βραζιλία πιστεύεται ότι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα ανοσίας, σύμφωνα με την έρευνα . Η έρευνα εκτιμά τα ποσοστά ανοσίας σύμφωνα με τους αριθμούς μόλυνσης, τα ποσοστά εμβολιασμού και πόσος χρόνος έχει περάσει στο ενδιάμεσο. Η ανάλυση υποστηρίζει ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου 2022, μόλις το 17,2% του κινεζικού πληθυσμού έχει ανοσία, ενώ η Ρωσία από την άλλη πλευρά εκτιμάται ότι έχει ποσοστό 74,5% με όλους στη χώρα να έχουν προσβληθεί από τον ιό.  

Ενώ η ανοσία στη Σιγκαπούρης πιστεύεται ότι είναι περίπου στο 70%, και στη Βραζιλία στο 68%, η Ιαπωνία, μια άλλη χώρα που έθεσε σκληρούς περιορισμούς πιστεύεται ότι έχει μόλις 38,9%. Η εκτίμηση για τις ΗΠΑ είναι ότι βρίσκεται στο 60,5%. Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins είχε προηγουμένως συμπεράνει ότι τα lockdown είχαν πολύ πιο επιζήμιο αντίκτυπο στην κοινωνία από ό,τι είχαν ωφεληθεί, με τους ερευνητές να προτρέπουν ότι «είναι αβάσιμα και θα πρέπει να απορριφθούν ως μέσο πολιτικής για την πανδημία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments