Αρχική Videos Έρχονται νέου τύπου lockdown, αλλαγή στα ωράρια των καταστημάτων

Έρχονται νέου τύπου lockdown, αλλαγή στα ωράρια των καταστημάτων

0

Από το lockdown για τον κορωνοϊό απ’ ότι φαίνεται θα ζήσουμε και ένα νέο (σε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας) που αυτή τη φορά θα σχετίζεται με την ενεργειακή κρίση. Είναι μια συζήτηση που έχει ανοίξει και μάλιστα η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει άμεσα αποφάσεις.  Τον …δρόμο απ’ ότι φαίνεται δείχνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης ο οποίος προτείνει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει συγκεκριμένα το παρακάτω ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022:

-Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
– Τρίτη: 10:00 έως 19:00
– Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
– Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
– Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
– Σάββατο: 10:00 έως 16:00

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βλέπουν με καλό μάτι στην κυβέρνηση καθώς η μείωση των ωρών λειτουργίας υπολογίζεται ότι θα επιφέρει μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.
Μιλώντας για το θέμα και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, είπε:
«Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα απαιτούν αδιαμφισβήτητα γενναίες παρεμβάσεις. Το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα θα μπορούσε να αποτελεί μια τέτοια, όμως θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί αφενός με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και αφετέρου με τις ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργώντας λιγότερες ώρες θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις ίδιες υποχρεώσεις».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments