Αρχική Videos Έρχονται και άλλες αυξήσεις σε άλευρα και ηλιέλαιο

Έρχονται και άλλες αυξήσεις σε άλευρα και ηλιέλαιο

0

Ολοένα και ανεβαίνουν οι τιμές στα άλευρα και στο ηλιέλαιο και οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι θα έχουμε νέες αυξήσεις μέσα στον Απρίλιο της τάξεως του 30%, κάτι που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά. Οι επιχειρήσεις, με νόμο πλέον είναι υποχρεωμένες να κάνουν καταγραφή των αποθεμάτων τους σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Το πλαφόν πάντως που έχει επιβληθεί σε λάδια, άλευρα και ζάχαρη δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης. Χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε τα ακόλουθα:

«Το μέτρο δεν λύνει το πρόβλημα διότι , αν για παράδειγμα ένα σούπερ μάρκετ έχει πλαφόν στο ηλιέλαιο, δυο μπουκάλια, παίρνει ο καταναλωτής τα δυο μπουκάλια και πηγαίνει σε άλλο και παίρνει άλλα δυο και ούτω καθεξής. Δεν μπορεί κανείς να ελέγξει τι έχει αγοράσει ο άλλος. Είναι ένα μέτρο ανεφάρμοστο».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Το κόλπο είναι γνωστό. Μόλις ακούστηκε πρόβλημα στα λάδια, οι αλυσίδες τα αποσύρουν από τα ράφια αμέσως και με τη δικαιολογία της έλλειψης και ανεβάζουν τις τιμές. Είναι παρόμοιο το κόλπο όπως συνέβη και στην αρχή της πανδημίας με τα αντισηπτικά. Επίσης μη σας κάνει καμία εντύπωση αν δείτε τη μαύρη αγορά να ανθίζει. Ζάχαρη, άλευρα και ζωοτροφές έχουν ήδη ξεκινήσει τη μαύρη διακίνηση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments