Αρχική Videos “Έρχονται δυσκολίες στην Ευρώπη αν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αγνοήσει το...

“Έρχονται δυσκολίες στην Ευρώπη αν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αγνοήσει το ΝΑΤΟ”

0

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις αν ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σταματήσει να δίνει προσοχή στα προβλήματα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. Μιλώντας σε Γερμανική εφημερίδα, μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:
«Στο χειρότερο σενάριο, εάν ένας πρόεδρος των ΗΠΑ που θα αποστασιοποιηθεί από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ έρθει στον Λευκό Οίκο, τότε εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που είναι δύσκολο να φανταστούμε τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πιστόριους είπε επίσης ότι ο επόμενος ηγέτης των ΗΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στον Ινδο – Ειρηνικό κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής ευθύνης για την ασφάλεια και την άμυνα στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες ότι τα αποθέματα όπλων των χωρών τους ήταν περιορισμένα και ενδέχεται να εξαντληθούν πλήρως εν μέσω εντατικοποίησης των προμηθειών όπλων στο Κίεβο. Από την άποψη αυτή, ορισμένοι έχουν ζητήσει την αύξηση της παραγωγής διαφόρων τύπων πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, μιλώντας σε διαδικτυακή συνέντευξη, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν ένα μικρό απόθεμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, γεγονός που περιορίζει τη δυνατότητα παράδοσής τους στην Ουκρανία. Ερωτηθείς εάν η Ουάσιγκτον σχεδίαζε να προμηθεύσει στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS (Army Tactical Missile System) με βεληνεκές έως και 300 χιλιόμετρα, ο Milley απάντησε πως, «υπάρχει μια πολιτική απόφαση μέχρι σήμερα να μην το κάνει».


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments