Αρχική Videos Έρχονται απεργίες στη Γαλλία, ο Μακρόν αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης στα 64...

Έρχονται απεργίες στη Γαλλία, ο Μακρόν αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια

0

Οι Γάλλοι θα πρέπει να εργαστούν δύο χρόνια ακόμη προτού μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν, είπε η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν, αναφέροντας λεπτομερώς μια αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που όλα δείχνουν ότι θα επιφέρει διαμαρτυρίες και εντάσεις. Τέσσερις στους πέντε πολίτες αντιτίθενται στην διάταξη αυτή, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έρχονται από τη Γαλλία. Η μεταρρύθμιση για να ισχύσει θα πρέπει να περάσει και από το κοινοβούλιο στο οποίο όμως ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν έχει την πλειοψηφία.

«Γνωρίζω καλά ότι η αλλαγή του συνταξιοδοτικού μας συστήματος εγείρει ερωτήματα και φόβους στους Γάλλους», είπε η Μπορν προσθέτοντας ότι «η κυβέρνησή της θα εργαστεί για να πείσει τους Γάλλους ότι η μεταρρύθμιση ήταν απαραίτητη. Προσφέρουμε σήμερα ένα έργο για την εξισορρόπηση του συνταξιοδοτικού μας συστήματος, ένα έργο που είναι δίκαιο», τόνισε.

Η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος ήταν ο κεντρικός πυλώνας της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του Μακρόν όταν εισήλθε στο Μέγαρο των Ηλυσίων το 2017. Ωστόσο, διέκοψε την πρώτη του προσπάθεια το 2020, καθώς η κυβέρνηση αγωνιζόταν να περιορίσει την επιδημία του κορωνοϊού. Τα γαλλικά συνδικάτα ζήτησαν ήδη την πραγματοποίηση απεργίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος στις 19 Ιανουαρίου.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments