Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα “Ερχόμαστε για να κάνουμε βαθιές τομές στον αθλητισμό”

“Ερχόμαστε για να κάνουμε βαθιές τομές στον αθλητισμό”

0
Dodekanisos

«Εισπράττω το ότι όλοι επιζητούν μια αλλαγή. Με όσους παράγοντες του αθλητισμού και αν έχω μιλήσει, όλοι επιθυμούν να γίνει κάτι καινούργιο. Η Ρόδος να αλλάξει σελίδα. Να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα!». Η πιο πάνω δήλωση ανήκει στον επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ και υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου Στράτο Καρίκη και έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης του σχετικά με το πρόγραμμα της παράταξης για τον αθλητισμό της περιοχής μας. Ο κ. Καρίκης για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε εκτενώς και συγκεκριμένα για το πως η Ρόδος θα μπορέσει να μπει σε μια νέα εποχή.

-κ. Καρίκη έως τώρα έχετε έρθει σε επαφή με αρκετούς αθλητικούς παράγοντες του νησιού ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζετε να κάνετε και άλλες επισκέψεις. Τι είναι αυτό που έχετε εισπράξει μέχρι στιγμής από αυτούς με τους οποίους έχετε μιλήσει και έχετε ακούσει τα προβλήματα τους;
«Είναι ξεκάθαρο το ότι άπαντες ζητούν να γί νει κάτι καινούργιο σε ότι έχει να κάνει με την αθλητική οργάνωση του τόπου μας. Εδω και πολλά χρόνια υπάρχει μια βαλτωμένη κατάσταση και επιζητούν να γίνει μια νέα αρχή. Ναι μπει ο αθλητισμός σε νέες βάσεις. Εμείς δεν τάζουμε πράγματα για να κερδίσουμε εντυπώσεις. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ο τομέας των εντυπώσεων. Εμείς ερχόμαστε σε επαφή με τους παράγοντες και τους λέμε τις αλήθειες μιλώντας ουσιαστικά. Το πρόγραμμα μας δεν έγινε τυχαία. Είναι βγαλμένο μέσα από την αθλητική επικαιρότητα του τόπου. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες της περιοχής μας και ξέρουμε και ποιοι είναι οι τρόποι για να δώσουμε λύσεις. Θέλουμε την ουσία και με βάση αυτό το γνώμονα κινούμαστε πάντα».

-Μπορείτε να μας ιεραρχήσετε λίγο βάση και του προγράμματος σας, με τι θα ασχοληθείτε πρώτα από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών;
«Δεν είναι ένας  ή δυο τομείς. Είναι αρκετοί μπορώ να πω. Είναι κάποια πράγματα τα οποία θα γίνουν άμεσα και ορισμένα άλλα σταδιακά γιατί αυτό προστάζουν οι συνθήκες. Το σίγουρο είναι ότι πάμε να κάνουμε βαθιές τομές στο αθλητικό τοπίο του νησιού μας. Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές και η στήριξη από κάθε άποψη των σωματείων και των παραγόντων που ασχολούνται. Αυτό είναι το αυτονόητο. Η παράταξη μας έρχεται για να αλλάξει ουσιαστικά τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης που υπάρχει αυτή τη στιγμή που δεν είναι σε σωστή βάση. Ο Δήμος πρέπει να είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες αλλά και έτοιμος να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν σχέδιο και όραμα. Ερχόμαστε για να δώσουμε τα κίνητρα στους ανθρώπους του αθλητισμού προκειμένου να έρθουν κοντά μας στο νέο Δήμο και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Αλλά επειδή μιλάμε για προτεραιότητες, μπορώ να σας μιλήσω και πιο συγκεκριμένα. Από την επόμενη ημέρα των εκλογών λοιπόν θα ρίξουμε βάρος στην κατασκευή ενός νέου προπονητηρίου ποδοσφαίρου που έχει άμεση ανάγκη ο τόπος καθώς και στην δημιουργία πίστας ποδηλασίας που θα είναι κάτι ξεχωριστό για το νησί μας. Είναι δυο πράγματα για τα οποία έχω αναφερθεί ξανά και τα θεωρώ άκρως πολύτιμα για τη Ρόδο καθώς θα βοηθήσουν και στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού το οποίο μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Παράλληλα θα κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στις ήδη υπάρχουσες αθλητικές υποδομές με ένα σεβαστό ποσό το οποίο ξέρουμε ακριβώς πως θα εξασφαλιστεί. Είναι τρεις τομείς που μπορώ να πω ότι βρίσκονται πολύ ψηλά στις προυτεραιότητες μας».

-Οι παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρεστε θα γίνουν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των τοπικών μας σωματείων ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν για τις εσωτερικές διοργανώσεις;
«Αυτόι είναι το τυπικό κομμάτι και το αυτονόητο. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο αυτό όμως. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το τι γίνεται εντός συνόρων. Πρέπει να ανοίξουμε λίγο τους ορίζοντες μας. Πρέπει να κοιτάξουμε πως θα εκμεταλλευτούμε το ότι η Ρόδος έχει ένα θαυμάσιο καιρό όλο τον χρόνο που πάρα πολλοί Ευρωπαίοι ζηλέυουν. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν λοιπόν έχουν στόχο να είναι ανάλογες με τις συνθήκες που επιβάλλει ο αθλητικός τουρισμός. Πως θα προσελκύσουμε ομάδες και αθλητές για να έρθουν στη Ρόδο για την προετοιμασία και τις προπονήσεις τους; Πρέπει λοιπόν οι αθλητικοί χώροι να αποκτήσουν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές. Και επειδή ενδεχομένως κάποιοι τώρα να νομίζουν ότι λέω πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν επειδή πιθανόν  έχουν στο μυαλό τους ότι για να κερδίσεις αθλητικό τουρισμό πρέπει να έχεις το …Camp Nou, θέλω να τονίσω για μια ακόμα φορά το εξής για να μας γίνει βίωμα και να το κατατονήσουμε πολύ καλά. Δεν απαιτούνται βαριές υποδομές γι’ αυτό το σκοπό. Απαιτούνται λιτές και λειτουργικές υποδομές.  Πιστέψτε με είναι πολύ εύκολο να γίνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις και χωρίς πολλά έξοδα. Έχουμε τον τρόπο να τις κάνουμε και θα το δείτε και στην πράξη. Μην νομίζετε οτι και στο εξωτερικό όπου οι σύλλογοι ή οι μεμονωμένοι αθλητές κάνουν προετοιμασία, λειτουργούν σε εγκαταστάσεις τεράστιες. Το αντίθετο. Το θέμα είναι να είναι λειτουργικές και να έχουν συγκεκριμένους χώρους».

-Το «Καλλιπάτειρα» θεωρείται η Ναυαρχίδα του αθλητισμού στο νησί μας; Είστε ικανοποιημένος;
«Ασφαλώς και δεν είμαι. Υπάρχει πολίτης που να είναι ικανοποιημένος; Και ξέρετε δεν υπάρχει δικαιολογία. Ήρθαν τα Island Games το 2007 και έγιναν αρκετές σημαντικές παρεμβάσεις. Από εκεί και πέρα όμως τι έγινε ; Τίποτα. Μηδέν. Είναι ντροπή μας πραγματικά. Δεν έχω λόγια. Είναι ένας θαυμάσιος χώρος που πρέπει να οργανωθεί διαφορετικά. Ο Δήμος φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για την άναρχη κατάσταση στην οποία βρόισκεται αυτή τη στογμή το Αθλητικό μας κέντρο. Θα σσχοληθούμε πολύ σοβαρά με το «Καλλιπάτειρα». Δεν θα το αφήσουμε να …κατρακυλήσει και άλλο. Το «Καλλιπάτειρα» πρέπει να αποτελέσει το στολίδι του νησιού».

-Έχετε αναφερθεί στον όρo μαζικός αθλητισμός και δείχνετε ότι σας ενφιαφέρει πολύ. Ποιό είναι το σχέδιο σας για τον τομέα αυτό;
«Ο μαζικός αθλητισμός είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία και πρέπει επιτέλους να βρεθεί ένας Δήμος που θα ασχοληθεί πολύ σοβαρά και με τον τομέαν αυτό. Και να να είμαι και απόλυτα ειλικρινείς, ο εκάστοτε Δήμος όταν αναφέρεται στον αθλητισμό πρέπει να ξεκινάει από εκεί. Ο μαζικός αθλητισμός έχει να κάνει με όλους τους καιθημερινούς πολίτες. Με αυτούς που δεν είναι επαγγελματίες ή οργανωμένοι αθλητές αλλά έχουν για χόμπι τους τον αθλητισμό. Αυτούς όλους πρέπει να τους βοηθήσουμε για να βγουν από τα σπίτια τους. Να τους δώσουμε τα κίνητρα. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους. Η Δημοτική Αρχή όμως θεωρώ ότι είναι υποχρεωμένη να σταθεί δίπλα τους. Και αυτό θα ξεκινήσει από τις γειτονιές και θα επεκταθεί και σε όλο το νησί. Εμείς θέλουμε να ζωντανέψουμε τις γειτονιές. Θέλω να δώσουμε αθλητική ζωή στους δρόμους της Ρόδου. Θέλουμε να κάνουμε εκδηλώσεις και διοργανώσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο να περάσει μια Κυριακή για παράδειγμα ευχάριστα και εποικοδομητικα το χρόνο του. Θα μπορεί και η μαμά και ο μπαμπάς και τα παιδιά να χαρούν έναν περίπατο, ένα αθλητικό γεγονός, μια δραστηριότητα εν πάση περιπτώσει. Και φυσικά από εκεί και πέρα θα δώσουμε έμφαση στις διεθνείς διοργανώσεις. Παράλληλα θα γίνουν αυτά. Το ένα δεν θα αναιρεί το άλλο. Θα είναι αλληλένδετα. Όλα αυτά λείπουν από τη Ρόδο και αυτό με πονάει. Πρέπει να κάνουμε κάτι».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments