Αρχική Videos “‘Ερχεται παγκόσμια τραγωδία”, νέα προειδοποίηση προς τη Δύση

“‘Ερχεται παγκόσμια τραγωδία”, νέα προειδοποίηση προς τη Δύση

0
Dodekanisos

Για «παγκόσμια τραγωδία», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin, σε περίπτωση που η Δύση συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ανταποδώσει με ισχυρότερα όπλα, σε περίπτωση που απειληθεί το έδαφός της. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά την συνάντηση στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ Ramstein στη Γερμανία, στην οποία οι δυτικές δυνάμεις δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο. Κάνοντας ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram επεσήμανε επίσης ότι «εάν τα όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ και τα άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν αστικές πόλεις και για να προσπαθήσουν να καταλάβουν τα εδάφη μας, όπως απειλούν να κάνουν, η Μόσχα θα απαντούσε με πιο ισχυρά όπλα».

Ο Ρώσος βουλευτής συνέχισε υποστηρίζοντας ότι οι δυτικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν την ευθύνη τους να αποτρέψουν ένα τέτοιο σενάριο: «Λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογική υπεροχή των ρωσικών όπλων, οι ξένοι πολιτικοί που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις πρέπει να καταλάβουν: αυτό θα μπορούσε να καταλήξει να είναι μια παγκόσμια τραγωδία που θα καταστρέψει τις χώρες τους», προειδοποίησε ο Βολοντίν.

Ακριβώς πριν από τη συνάντηση Ramstein στις 20 Ιανουαρίου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, η Ουάσιγκτον δεσμεύτηκε να προμηθεύσει στο Κίεβο περισσότερους πυραύλους για τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments