Αρχική Videos “‘Ερχεται” νέο νόμισμα, η “απάντηση” των Bricks Στη Δύση!

“‘Ερχεται” νέο νόμισμα, η “απάντηση” των Bricks Στη Δύση!

0

Το μπλοκ BRICKS των αναδυόμενων οικονομιών – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – εργάζεται για την ανάπτυξη ενός «νέου νομίσματος» που θα παρουσιαστεί στην την επικείμενη σύνοδο κορυφής του οργανισμού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Alexander Babakov.

«Η μετάβαση σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι η κυκλοφορία ψηφιακού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής ενός θεμελιωδώς νέου νομίσματος στο εγγύς μέλλον. Νομίζω ότι στη σύνοδο κορυφής των BRICS  θα ανακοινωθεί η ετοιμότητα για την υλοποίηση αυτού του έργου, τέτοιες εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε ο Μπαμπάκοφ.

Τα κράτη μέλη των BRICS αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού και περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου ΑΕΠ. Τους τελευταίους μήνες, η ομάδα έχει τοποθετηθεί ως η εναλλακτική λύση του Παγκόσμιου Νότου έναντι της ομάδας εθνών της G7. Αρκετά έθνη στη Δυτική Ασία και τη Βόρεια Αφρική έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ένταξη στο μπλοκ, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και της Αλγερίας. Πέρυσι, το Ιράν υπέβαλε επίσημα αίτηση για ένταξη στους BRICS.

Τα νέα για ένα πιθανό νόμισμα BRICS έρχονται καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός εθνών σε όλο τον κόσμο απομακρύνεται από το εμπόριο σε δολάρια ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της πολιτικής οικονομικού καταναγκασμού της Ουάσιγκτον . Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs Jim O’Neill κάλεσε αυτό το μήνα τους BRICS να επεκτείνουν και να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του δολαρίου, τονίζοντας ότι η οικονομική ηγεμονία της Ουάσιγκτον αποσταθεροποιεί τις νομισματικές πολιτικές άλλων εθνών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments