Αρχική Videos «Έρχεται κολασμένος χειμώνας στην Ευρώπη!»

«Έρχεται κολασμένος χειμώνας στην Ευρώπη!»

0

Για «κολασμένο χειμώνα» στην Ευρώπη έκανε λόγω ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λόγω του κόστους της ενέργειας που συνεχώς αυξάνεται. Χαρακτηριστικά με τοποθέτηση του τόνισε και τα εξής:

«Θα ξεκινήσει ψυχρότερος καιρός σε πέντε με επτά ημέρες και μετά η Ευρώπη θα αρχίσει να καίει τα αποθέματα φυσικού αερίου της. Η τιμή του φυσικού αερίου ήταν 219 δολάρια για 1.000 κυβικά μέτρα και μέσα σε μια ημέρα είναι 450 δολάρια. Θα ανεβαίνει κάθε μέρα, γιατί όταν η πρώτη παρτίδα αρχίσει να φεύγει από το απόθεμα και δεν υπάρχει τίποτα για να αναπληρωθεί, η τιμή θα αυξηθεί».

Ο Σέρβος πρόεδρος σημείωσε ότι αυτό θα κάνει επίσης πιο ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα, επισημαίνοντας ένα παρόμοιο άλμα στην τιμή στην ευρωπαϊκή αγορά spot, η οποία, όπως είπε, αυξήθηκε από 156 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε 240 ευρώ μέσα σε μια ημέρα.
Ο Βούτσιτς επέμεινε ότι η ίδια η Σερβία είναι καλά προετοιμασμένη, έχοντας αποθηκεύσει 667 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε τέσσερις εγκαταστάσεις. Ο λαός της Σερβίας δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί, ακόμη και αν συμβεί κάτι στον αγωγό TurkStream που παραδίδει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, είπε.
Η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ και δεν έχει ενταχθεί στις κυρώσεις του μπλοκ κατά της Μόσχας, παρά την αυξανόμενη πίεση από τις Βρυξέλλες να το πράξει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments