“Έρχεται η εποχή …των τεράτων και των ηλιθίων στην Ευρώπη!”

0
Dodekanisos

Η δυτική δημοκρατία βρίσκεται σε κρίση και η Ευρώπη εισέρχεται σε μια «εποχή τεράτων και ηλιθίων», γράφει η ελβετική Die Weltwoche. Η δημοσίευση χαρακτηρίζει την απάθεια του πληθυσμού των δυτικών χωρών, την απώλεια εξουσίας από τις κυβερνήσεις και τον αυξημένο ανταγωνισμό από μη δυτικές χώρες ως σημάδια κρίσης δημοκρατίας.

“Περισσότερα από είκοσι χρόνια αργότερα, οι χαλαροί γραφειοκράτες, απονομιμοποιημένοι στις τελευταίες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συγκεντρώθηκαν για να καλωσορίσουν την εκλογή μιας αντιδημοκρατικής υποψήφιας, της Ursula von der Leyen, η οποία έχει γίνει επανειλημμένα πρωταγωνίστρια σκανδάλων. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επιδιώκει να διαιωνίσει την εξουσία του που κυβερνά τις Βρυξέλλες για 25 χρόνια”, τονίζεται στη δημοσίευση.
Η δημοσίευση πιστεύει ότι η φον ντερ Λάιεν είναι το λογικό επιστέγασμα της μεταμόρφωσης που συνέβη στην ΕΕ τα τελευταία 25 χρόνια. Αυτές περιλαμβάνουν την αμερικανοποίηση, την ΝΑΤΟοποίηση και τη στρατιωτικοποίηση.
“Είναι σημαντικό να επισημανθεί το ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ, το οποίο έχει παραμείνει σταθερό από την αρχή των παρατηρήσεων, φθάνοντας το 25%, η διάβρωση της μεσαίας τάξης και η φτωχοποίηση των φτωχών και οι δείκτες ανισότητας σπάνε όλα τα ρεκόρ”, γράφει η Die Weltwoche.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρώπη καταπιέζεται από την κατάθλιψη, την αποβιομηχάνιση, την καταστροφή της οικονομικής και κοινωνικής ουσίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μια στροφή προς τον αυταρχισμό με λογοκρισία, τον έλεγχο της διάδοσης πληροφοριών και το φλερτ με αμερικανικές εταιρείες και δεξαμενές σκέψης. Η ΕΕ υποφέρει επίσης από την παρακμή της υλικής και πνευματικής υποδομής, της εκπαίδευσης, του πνευματικού δυναμικού, της υγειονομικής περίθαλψης, των μεταφορών, των δομών διακυβέρνησης και των ψηφιακών συστημάτων του μέλλοντος.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments