Αρχική Αθλητικά νέα ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Τι ισχύει για ανόδους και υποβιβασμούς

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Τι ισχύει για ανόδους και υποβιβασμούς

0
Dodekanisos

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Διαβάστε τι ισχύει για τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΔ:

Άνοδος: οι δυο πρώτοι του κάθε ομίλου, συμμετέχουν σε ένα mini πρωτάθλημα των τεσσάρων ομάδων, σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, ώστε να ανακηρυχτεί ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα ξεκινήσουν το mini πρωτάθλημα με +2 βαθμούς. Οι δύο δεύτεροι με 0 (μηδέν) βαθμούς. Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων του mini πρωταθλήματος, ο πρώτος σε βαθμούς ανακηρύσσεται σε Πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και ανέρχεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. (απόφαση Ε.Θ. Νο 34/06.09.2021)

Υποβιβασμός: για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου τέσσερις (4) ομάδες. Οι δύο τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο (ο 10ος και ο 11ος του 1ου ομίλου & ο 11ος και ο 12ος του 2ου ομίλου) στη βαθμολογική κατάταξη στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου (απόφαση Ε.Ε. της ΕΠΣΔ Νο 34/06.09.2021).

Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα διεξαχθεί
σε δύο ομίλους των 22 ομάδων:

Α) Σε περίπτωση που ο Πρωταθλητής Δωδεκανήσου δεν ανέβει στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, θα διεξαχθεί με 23 ομάδες.
Β) Σε περίπτωση που ο ΑΟ Πυλίου ΚΩ, υποβιβαστεί από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, θα διεξαχθεί με 23 ομάδες.
Γ) Σε περίπτωση που ισχύσουν το Α και Β, του παρόντος Άρθρου, τότε θα διεξαχθεί με
24 ομάδες. (απόφαση Ε.Θ. Νο 34/06.09.2021)

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Άνοδος: ο πρώτος στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, κάθε ομίλου (1ος και 2ος Όμιλος Ρόδου και όμιλος Νήσων), ανέρχονται
στην Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, σύνολο τρείς ομάδες (3).

Υποβιβασμός: οι δύο τελευταίοι στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, από τον 1ο και 2ο Όμιλο Ρόδου, υποβιβάζονται στη Γ’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, σύνολο δύο (2) ομάδες. Σε περίπτωση που μία ομάδα παραιτηθεί ή αποβληθεί πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, καταλαμβάνει αυτόματα την τελευταία θέση στη βαθμολογική κατάταξη του ομίλου που συμμετέχει και υποβιβάζεται στη Γ’ Κατηγορία Δωδεκανήσου. Στην περίπτωση αυτή η δεύτερη ομάδα που θα υποβιβασθεί στη Γ΄ Κατηγορία Δωδεκανήσου, θα προκύψει από μονό αγώνα μπαράζ, μεταξύ του προτελευταίου του ομίλου που υπήρξε η παραίτηση, με τον τελευταίου του άλλου ομίλου. Σύνολο δύο (2) ομάδες. (απόφαση Ε.Ε. της ΕΠΣΔ Νο 34/06.09.2021)

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΔ

Άνοδος: οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Γ’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, ανέρχονται στην Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου. (απόφαση Ε.Ε. της ΕΠΣΔ Νο 34/06.09.2021)

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλη την προκήρυξη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments