Αρχική Videos “Έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα”

“Έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα”

1

«Έπρεπε εδώ και καιρό να είχαμε καταργήσει τα περισσότερα μέτρα για τον κορωνοϊό», τονίζει με δηλώσεις που έκανε στο ethnos.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Χαρακτηριστικά είπε τα εξής:

«Η κατάργηση των περισσότερων μέτρων αποτελεί μία άριστη απόφαση. Θα έπρεπε εδώ  και καρό να είχαμε προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση. Στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, όπου ο καιρός είναι χειρότερος σε σχέση με το δικό μας, προχώρησαν νωρίτερα σε άρση μέτρων, κάποιες χώρες ακόμα και από τον περασμένο Ιανουάριο. Μπορεί να είδαν αυτές οι χώρες μία αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων, ωστόσο, ήταν περιορισμένης έκτασης. Τα πιστοποιητικά δεν προστατεύουν από τον κορονοϊό και τη νόσηση άρα πολύ ορθώς τα καταργούμε».

Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
 «Αυτό που πρέπει να κάνουμε πρώτο απ’ όλα αυτήν τη στιγμή, είναι να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους. Τα υπόλοιπα μέτρα δε χρειάζονται, αφού έχουμε καλό καιρό και θα είμαστε σε εξωτερικούς χώρους».

Μιλώντας για το Φθινόπωρο, είπε τα εξής:

«Θεωρώ ότι θα είναι απαραίτητο από το φθινόπωρο να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη μάσκα, όταν θα μπαίνουμε σε εσωτερικούς χώρους. Σίγουρα δε θα μπορεί να γίνεται χρήση της, όταν θα καθόμαστε σε ένα τραπέζι ταβέρνας ή εστιατορίου, αφού σε αυτά τα καταστήματα πηγαίνουμε για να φάμε. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική στα μπαράκια και στα άλλα καταστήματα διασκέδασης, όπου βρίσκεται ο ένας πάνω στον άλλον. Σε αυτούς τους χώρους δημιουργείται έντονος συνωστισμός και θα πρέπει να φοράμε τη μάσκα για καλύτερη προστασία, ακόμα και όταν διασκεδάζουμε».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ
ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ
2 years ago

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ
Άρχισαν τα όργανα..

https://twitter.com/cioc_m/status/1515412020379754502?cxt=HHwWjIC9sYPN6YcqAAAA

ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ?????
ΜΠΑ,ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ……….