Αρχική Videos “Έπραξα το σωστό, δεν έκανα κάτι λάθος” λέει για τα έκτακτα μέτρα...

“Έπραξα το σωστό, δεν έκανα κάτι λάθος” λέει για τα έκτακτα μέτρα του κορωνοϊού ο Τρουντώ

0

Υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά την απόφαση του για τα έκτακτα μέτρα του κορωνοϊού που οδήγησαν μέχρι και στο πάγωμα λογαριασμό ορισμένων Καναδών που είχαν αντιδράσει, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντώ. Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης στην Οτάβα η οποία διερευνά το αν σωστά ανακοινώθηκαν μέτρα έκτακτης ανάγκης, έκανε ειδική αναφοράς τους συμμετέχοντες στο Freedom Convoy όπου τόνισε τα εξής:

«Δεν ήταν μόνο ότι ήθελαν να ακουστούν. Ήθελαν να τους υπακούουν. Είμαι απόλυτα ήρεμος και σίγουρος ότι έπραξα το σωστό. Τι θα γινόταν αν συνέβαιναν τα χειρότερα τις επόμενες μέρες, αν κάποιος είχε τραυματιστεί. Ευθύνη του πρωθυπουργού είναι να παίρνει σκληρές αποφάσεις και να κρατά τους ανθρώπους ασφαλείς».

Οι διαδηλώσεις “Freedom Convoy” από Καναδούς πολίτες, ως μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στα άκαμπτα μέτρα δημόσιας υγείας της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών εμβολιασμού και των απαγορεύσεων σε τομείς της κοινωνίας, παρέλυσαν την πρωτεύουσα Οτάβα για εβδομάδες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022. Η απόφαση για επίκληση των εξουσιών έκτακτης ανάγκης ήρθε μετά από περίπου 17 ημέρες αποκλεισμών και άλλων διαδηλώσεων αλληλεγγύης που έκλεισαν όχι μόνο την πρωτεύουσα αλλά και τρία συνοριακά περάσματα.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως «δεν πρόσβαλα ανθρώπους που δεν ήταν εμβολιασμένοι», κάτι που προκάλεσε πολλά σχόλια σε σελίδες κοινωνικές δικτύωσης καθώς σε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν είχε μιλήσει υποτιμητικά για τους ανθρώπους που δεν επέλεξαν να κάνουν τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη, λέγοντας μάλιστα ότι είναι μισογύνηδες και ρατσιστές.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments