Αρχική Videos Επόμενη ημέρα με νέες ιογενείς ασθένειες, “βλέπουν” τα Κέντρα αποφάσεων

Επόμενη ημέρα με νέες ιογενείς ασθένειες, “βλέπουν” τα Κέντρα αποφάσεων

0

Το καμπανάκι του κινδύνου για νέες μολυσματικές ασθένειες, χτύπησε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Μοντγκόμερι. Δείχνοντας πως τα κέντρα αποφάσεων αντιμετωπίζουν την επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊό αλλά και την ευλογιά των Πιθήκων, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια ασθένεια που είναι ουσιαστικά γνωστή εδώ και χρόνια, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ μικρότερος από ό,τι με τον κορωνοϊό. Το ζήτημα της ευλογιάς των πιθήκων θα διευθετηθεί σύντομα. Ωστόσο, είναι μια προειδοποίηση ότι με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και την αυξανόμενη κινητικότητα και επαφή μεταξύ ανθρώπων και ζώων, ο αριθμός των ιογενών ασθενειών που προέρχονται από αυτές θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως «οι μηχανισμοί του ΠΟΥ και της ΕΕ θα πρέπει να ετοιμαστούν. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει μια κοινωνική συναίνεση ότι θα ακούγεται η επιστήμη. «Οι προσπάθειες να κερδίσουμε πολιτικό έδαφος μπροστά στους κινδύνους για την υγεία αναστατώνουν τους ανθρώπους και υπονομεύουν την αποδοχή των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments