Αρχική Videos Επιβεβαιώθηκε η άνοδος συντηρητικών και ακροδεξιών στη Σουηδία

Επιβεβαιώθηκε η άνοδος συντηρητικών και ακροδεξιών στη Σουηδία

0

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για την ραγδαία άνοδο των συντηρητικών και της ακροδεξιάς και στη Σουηδία. Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες (SD), το οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν ακροδεξιό, με επικεφαλής τον Τζίμι Άκεσον, επί του παρόντος, καταγράφει νέο ρεκόρ με 20,7% και γίνεται το δεύτερο ισχυρότερο κόμμα στη χώρα. Η εκλογική αναμέτρηση εξελίσσεται σε θρίλερ και τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο είναι φανερό πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η κεντροαριστερά αποχαιρετά την εξουσία μετά από οκτώ χρόνια.

Υπολογίζεται ότι το μπλοκ που σχηματίστηκε των συντηρητικών με τους ακροδεξιούς θα πάρει το 49.8% των ψήφων και το κεντροαριστερό μπλοκ 48,8%. Η διαφορά όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς είναι ελάχιστη ενώ πολλοί κάνουν λόγο για μια ουσιαστικά ακυβερνησία της χώρας σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα υπάρξει αλλαγή εξουσίας. Φιλοδοξία μας είναι να καθίσουμε στην κυβέρνηση. Πριν από δώδεκα χρόνια μπήκαμε στο κοινοβούλιο, νομίζω ότι πήραμε τελικά 5,7%. Αυτή τη στιγμή έχουμε 20,7%», είπε ο ηγέτης του SD Τζίμι Άκεσον στους ενθουσιασμένους υποστηρικτές σε ένα μετεκλογικό πάρτι.

Το ισχυρό αποτέλεσμα για το SD έρχεται σαν συνέχεια των αντίστοιχων εξελίξεων στην Ιταλία που είναι έτοιμη έτοιμη να εκλέξει ένα συντηρητικό μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων των Brothers of Italy (FdI) της Giorgia Meloni και της Λέγκας του Matteo Salvini αργότερα αυτόν τον μήνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments