Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Επιτυχημένος ο αγώνας “Τρίγωνα 2017”

Επιτυχημένος ο αγώνας “Τρίγωνα 2017”

0
Dodekanisos

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ΤΡΙΓΩΝΑ 2017 που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ιξιάς. Ο ΑΣΙΑΘΡ στήριξε τη δράση του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου για την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και συμμετείχε εντάσσοντας τον αγώνα στη δράση αυτή. Έτσι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τα σκάφη μετέφεραν το μήνυμα «ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ – ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ».

Ο τεχνικός αγώνας περιελάμβανε 4 ιστιοδρομίες όρτσα – πρίμα οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή. Το Σάββατο όμως, ο καιρός χάλασε τα σχέδια των ιστιοπλόων αφού επικρατούσε πλήρης άπνοια στην περιοχή της Ρόδου. Τα σκάφη συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Κάτω Πέτρες στις 11:00 το πρωί. Το θέαμα ήταν μοναδικό για τους λουόμενους αλλά και σε όσους βρίσκονταν στις ακτές τις περιοχής. Τα σκάφη περίμεναν μέχρι το μεσημέρι οπότε η ένταση του ανέμου αυξήθηκε ελαφρώς. Η Επιτροπή επιχείρησε και έδωσε την εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας. Όμως σύντομα και αφού τα σκάφη καβάτζαραν την πρώτη σημαδούρα ο άνεμος έπεσε και πάλι και επικράτησε πλήρης άπνοια. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή αναγκάστηκε να ακυρώσει την ιστιοδρομία και οδήγησε τα σκάφη πίσω στο λιμάνι δίνοντας ραντεβού για την επόμενη ημέρα, ελπίζοντας οι συνθήκες να είναι καλύτερες.

Πράγματι την επόμενη ημέρα ο άνεμος έκανε το χατίρι στους ιστιοπλόους, πνέοντας από βορειοδυτική διεύθυνση με ένταση που ξεπερνούσε τους 14 κόμβους και ο οποίος ενισχύθηκε περαιτέρω το μεσημέρι. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3 ιστιοδρομίες με τους ιστιοπλόους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εκτελώντας κάθε φορά 2 παλινδρομικές διαδρομές συνολικής απόστασης περίπου 5 μιλίων.

Στην Κλάση Α, την πρώτη θέση του αγώνα κατέλαβε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά με τρεις πρωτιές. Δεύτερο ήταν το BLUE SHARK με κυβερνήτες τον Αναστάσιο Φώτη και Μανώλη Σπυρίδη. Την τρίτη θέση κατέλαβε το ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Τσιμέτα.

Στην Κλάση Β την πρώτη θέση πήρε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, την δεύτερη θέση πήρε το ΚΑΛΗΜΕΡΑ με κυβερνήτη τον Λευτέρη Κουμπιάδη και τρίτο ήταν το σκάφος Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Δουράκα.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των Επάθλων στους νικητές σε μια όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος στα γραφεία του στο Νεώριο Μανδρακίου. Αθλοθέτης του αγώνας ήταν το κατάστημα επάθλων ΤΡΟΠΑΙΟΝ – Αττιτής Φωτεινός. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος και η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κα Ελένη Καρύδη οι οποίοι παρέδωσαν τα έπαθλα στους νικητές και στις τοποθετήσεις τους τόνισαν την ανάγκη για μείωση της ταχύτητας στις μετακινήσεις μας έτσι ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια.

Οι ιστιοπλόοι έδωσαν ραντεβού στο Σαββατοκύριακο 27 – 28 Μαίου, ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί ο τρίτος κατά σειρά αγώνας για φέτος με προορισμός την Σύμη. Τα αποτελέσματα του αγώνα ΤΡΙΓΩΝΑ 2017 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.asiathr.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments