Επιτυχημένο διήμερο εκδηλώσεων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ στην Κω

0

Με εξαιρετικά ευνοϊκές καιρικές συνθήκες το διήμερο Παρασκευής 01/02 και Σαββάτου 02/02, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας, διεξήχθησαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στο νησί του Ιπποκράτη, στο πλαίσιο συνδιοργάνωσής τους με το ΔΟΠΑΒΣ.

Αυτό που έκανε τη διαφορά και παράλληλα έδωσε μεγάλη ικανοποίηση στους συνδιοργανωτές ήταν οι Τοπικοί Χορηγοί των εκδηλώσεων, οι οποίοι έδωσαν λύσεις καθοριστικές για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στην Κω. Ας μη ξεχνάμε ότι η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με την μακρόχρονη και συνάμα αξιόπιστη αθλητική του δραστηριότητά στα νησιά του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος έχει διαμορφώσει στη συνείδηση των φορέων (ιδιωτικών και αυτοδιοικητικών) τα καλύτερα διαπιστευτήρια.

Η Ένωση Ξενοδόχων Κω με την πρόεδρό της κα Κων/να Σβύνου ήταν αυτοί που έδωσαν το πράσινο φώς για την απόφαση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ να ορίσει ως τόπο διεξαγωγής την Κω. Τα τρία εξαιρετικής καλαισθησίας ξενοδοχεία της Ένωσης (MARITINA HOTEL – KOS HOTEL – BLUE LAGOON CITY HOTEL) κάλυψαν τις ανάγκες φιλοξενίας των αθλητών, των συνέδρων της Γενικής Συνέλευσης και των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων.

Η στρατιωτική διοίκηση της 80ης ΑΔΤΕ ήταν ο φορέας που έδειξε τον κοινωνικό της ρόλο στα δρώμενα του νησιού και συνέβαλε καθοριστικά στην οργάνωση των αγώνων στον Υδροβιότοπο, αλλά και στην κάλυψη της σίτισης για 2 γεύματα στον χώρο της Λέσχη Αξιωματικών, του συνόλου των συμμετασχόντων. Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω εκτός από την πολύτιμη βοήθεια στο στήσιμο και τη μέτρηση της διαδρομής του αγώνα, πρόσφερε δωρεάν σε όλους τους αθλητές και παρευρισκόμενους χυμούς και σνακ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της εκδήλωσης. Τέλος, η εταιρεία Kos Taxi Transfers Services Ltd, με την ευγενική της χορηγία κάλυψε την μετακίνηση στο νησί της αποστολής Καλύμνου, που μετέβη στην Κω μέσω Μαστιχαρίου, αλλά και της μετακίνησης της Οργανωτικής Επιτροπής προς και από τον Υδροβιότοπο.

Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής των αγώνων ήταν εξαιρετική, αφού κάλυπτε όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές για αγώνες σε ανώμαλο έδαφος. Το στελεχιακό δυναμικό του ΔΟΠΑΒΣ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Αθλητικού Τμήματος κο Θάνο Σταματάκη και τους προϊστάμενο κο Βασίλη Κεφάλα και την κα Μαριέττα Γιαλίτζη , τον προϊστάμενο του Δημοτικού Σταδίου ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ κο Στέργο Χατζηστέργο , καθώς και το μέλος της ΕΑΣ και εκπρόσωπο του Γ.Σ ΕΥΔΑΜΟΣ Κω κο Νικόλαο Χατζηνικολάου, που ήταν ο εισηγητής του χώρου διεξαγωγής των αγώνων, βοήθησαν καθοριστικά τον Τεχνικό Σύμβουλο κο Σάββα Διακονικόλα, που βρέθηκε στο νησί μια μέρα νωρίτερα, για να επιμεληθεί το στήσιμο των αγώνων. Τέλος, στους αγώνες, καθώς και στις λοιπές εκδηλώσεις έδωσε το παρόν ο εμβληματικός εκφωνητής και καθιερωμένος πλέον παρουσιαστής του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου και του RUN GREECE, κος Γιάννης Τρικοίλης, που πέραν των άλλων είναι και αγαπητός φίλος του Δωδεκανησιακού στίβου.

Οι αγώνες, παρά τον πιλοτικό τους χαρακτήρα (αγώνες χωρίς αξιολόγηση για τα σωματεία- κόστος μετακίνησης για τα σωματεία κ.α) είχαν επιτυχία, αφού τα τρία σωματεία του βορείου νησιωτικού συμπλέγματος (Κάλυμνος- Λέρος- Πάτμος) παρουσιάστηκαν με απρόσμενα μεγάλο αριθμό αθλητών. Από τα σωματεία της Ρόδου μόνον τρία είχαν μικρή παρουσία στους αγώνες (ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2000 – Α.Ο. ΕΜΜ & ΜΑΙΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ – ΓΑΣ ΡΟΔΟΥ Η ΥΓΕΙΑ).

Η Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (1/02) στο ξενοδοχείο MARITINA, με την παρουσία οκτώ (8) αντιπροσώπων από τα δέκα (10) που είχαν το δικαίωμα συμμετοχής.

Το βράδυ του Σαββάτου(2/02) πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Kos Hotel, με πλήθος αθλητών-τριών, γονέων και επισήμων αρχών. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου τίμησε τις δύο Ναυτιλιακές εταιρείες (Blue Star Ferries και Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή), για την συμβολή τους στην ανάπτυξη του δωδεκανησιακού στίβου, την Ένωση Ξενοδόχων Κω, και την 80η ΑΔΤΕ για την υποστήριξή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.