Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επιτυχημένη η πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία

Επιτυχημένη η πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία

0
Dodekanisos

Επιτυχημένη ήταν η  πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017.

Απόλυτα επιτυχής και με απρόσμενη μεγάλη συμμετοχή πεζοπόρων αποδείχθηκε η Πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, με την σημαντική συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Απολλώνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες», του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Απόλλων» Απολλώνων, της τοπικής Εκκλησιαστικής Επιτροπής, της Δ/νσης και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Απολλώνων, καθώς επίσης και με την αρωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:30 π.μ., από τον εμβληματικό, για την περιοχή, χώρο του «ΕΛΑΦΟΣ & ΕΛΑΦΙΝΑ» ενώ ακολουθήθηκε η σπάνιας δασικής ομορφιάς διαδρομή, «ΕΦΤΑΠΟΡΤΗ» – «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» – Εξωκλήσι των «ΑΣΩΜΑΤΩΝ» Απολλώνων (7 χλμ. περίπου), όπου και κατέληξε σε μουσικοχορευτικό απόγευμα.

Σημαντικότατη ήταν η εθελοντική συνεισφορά του ξεναγού, κ. Ξυλουρά Νίκου, ο οποίος με εμπεριστατωμένες αναφορές σχολίασε εκτενώς, θέματα που σχετίζονται με την σύγχρονη ιστορία της περιοχής του Προφήτη Ηλία και των σημαντικών οικημάτων της περιόδου της Ιταλοκρατίας που την χαρακτηρίζουν, ενώ ανέλαβε την ανάγνωση περιληπτικού κειμένου συμπερασμάτων της αρχαιολόγου, κας Ελένης Παπαβασιλείου, σχετικών με την ανασκαφική έρευνα που διηύθυνε το 1990-1991 (4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) στην θέση «ΕΦΤΑΠΟΡΤΗ» (τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική – 6ος αι. μ.Χ.). Λαογραφικές νύξεις επίσης κοινοποίησε στους συμμετέχοντες πεζοπόρους ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες», κ. Κυριαζάκος Εμμ..

Την πεζοπορία συνόδευσαν για την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων, όπως ευγενικά προσφέρονται σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις μας, μέλη του «Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Ο.Α.Κ.,  της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε σημαντικά από την Δ/νση Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου, αλλά και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας και ειδικότερα από τον καθ’ ύλην Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, κ. Κυριαζή Στέφανο.

Η αφίσα και το έντυπο υλικό για την προώθηση της δράσης ήταν χορηγία του Τυπογραφείου – Γραφικές Τέχνες, Νίκου Χατζηκαλημέρη, ενώ το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» ήταν ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η επίσημη Ιστοσελίδα του Rodos Events ο διαδικτυακός χορηγός προβολής της.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την εταιρεία «Ι. Χατζηνικολάκης Α.Ε.» για την ευγενική χορηγία του εμφιαλωμένου νερού που προσφέρθηκε δωρεάν στους πεζοπόρους μας.

Ευχαριστούμε επίσης για την συνεισφορά τους, τους αφανείς ακούραστους εθελοντές των προαναφερόμενων συλλόγων και ομάδων, καθώς επίσης την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και ειδικότερα τον κ. Δάσιο Θωμά (Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Απολλώνων), τον κ. Πιπέρη Βασίλειο (Προέδρο της Τοπικής Κοινότητας Απολλώνων), τον κ. Κυριαζάκο Εμμ. (Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες»), τον κ. Μαργέλο Σταμάτη (Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου «Απόλλων» Απολλώνων), τον κ. Τζάνο Κων/νο (επικεφαλής Σαμαρειτών), τον κ. Μπαρτατίλα Νίκο (επικεφαλής Ο.Α.Κ.), τον κ. Εγγλέζο Παναγιώτη (επικεφαλής ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου), τον κ. Πετράκη Εμμ. (μέλος Ε.Ο.Π.Κ.), τον κ. Μπαρδακά Τσαμπίκο (Δ/ντη Τροχαίου Υλικού & Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου), τον κ. Φιόλλα Αντώνη (μουσική επιμέλεια),  την κα Ζήντρου Κερασίνα (Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Απολλώνων), τον κ. Μιχαηλίδη Τάκη, τους οδηγούς των λεωφορείων-οχημάτων του Δήμου μας, κ.κ. Παπανικόλα Γεώργιο, Τσελεπή Δημήτριο, Πετρίδη Μιχαήλ, Πιπάκη Σταμάτη, αλλά και τον αεικίνητο εθελοντή κ. Αναστασά Τάκη, για την ευγενική διάθεση του φωτογραφικού υλικού της δράσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments