Επιτυχημένος ο αγώνας Νέων Κυβερνητών

0
asiathr neoi

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο αγώνας ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 13 ιστιοπλοϊκά σκάφη του Συλλόγου και πάνω από 80 ιστιοπλόοι. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη είχαν ως κυβερνήτες νέους ιστιοπλόους, απόφοιτους της Σχολής του Συλλόγου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και να εφαρμόσουν όσα έχουν μάθει πλάι στους έμπειρους καπετάνιους των σκαφών του Συλλόγου καθ’ όλη την διάρκεια της εκπαίδευσής τους.
Στα πλαίσια του αγώνα πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ρόδου (Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού) και στην οποία ο Σύλλογος τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του, για τις διαχρονικές επιτυχίες των αθλητών του αλλά και για τους διεθνείς αγώνες ιστιοπλοΐας που διοργανώνει.
Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του αγώνα. Ήταν μια παράκτια διαδρομή απόστασης 6 μιλίων, με εκκίνηση από την περιοχή του Ενυδρείου η οποία δόθηκε στις 11:00 το πρωί. Στη συνέχεια τα σκάφη έπρεπε να κινηθούν προς τον κόλπο της Ιξιάς, να καβατζάρουν την πρώτη σημαδούρα, να επιστρέψουν έξω από το λιμάνι της Ρόδου και στη συνέχεια αφού καβατζάρουν την δεύτερη σημαδούρα που είχε στηθεί έξω από τη νέα μαρίνα Ρόδου να τερματίσουν στο ίδιο σημέιο από το οποίο είχαν εκκινήσει.
Μεγάλος αντίπαλος των πληρωμάτων ήταν ο χαμηλής έντασης άνεμος που έπνεε, ο οποίος προοδευτικά εξασθένησε, ο σχετικός μεγάλος κυματισμός και το ρέμα της θάλασσας που σε πολλά σημεία δυσκόλεψε τους ιστιοπλόους. Αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών ήταν να καταφέρει να τερματίσει μόνο ένα σκάφος από τα 13 αγωνιζόμενα εντός του χρονικού περιθωρίου που είχαν τα σκάφη. Συγκεκριμένα τερμάτισε μόνο το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Μιχάλη Κασιώτη, το οποίο κέρδισε και την πρώτη θέση στην Κλάση 2.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη ιστιοδρομία του αγώνα. Η Επιτροπή Αγώνα λόγω της πρόγνωσης του ανέμου που έκανε λόγο για χαμηλής έντασης άνεμο τις πρωινές ώρες ο οποίος προοδευτικά θα ενισχυόταν, αποφάσισε την μετάθεση της εκκίνησης από τις 11:00 στη 13:00. Η απόφαση της αποδείχθηκε σωστή, αφού κατά τη διάρκεια της εκκίνησης ο άνεμος έπνεε με ένταση 8 με 10 κόμβους. Η διαδρομή που είχε στηθεί ήταν όμοια με την διαδρομή που είχε στηθεί και την προηγούμενη αλλά μικρότερη, έχοντας απόσταση 4 μιλίων. Τα σκάφη πήραν εκκίνηση στις 13:00 και άρχισαν να τερματίζουν μετά από μια ώρα περίπου. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός.
Την πρώτη θέση στη κλάση 1 πήρε το ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη την Μαρία Χεππάκη, δεύτερο ήταν το ESTELLA με κυβερνήτη τον Αντώνη Δράκο και τρίτο το BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Νίκο Γαρουφαλλή.
Στην κλάση 2, την πρώτη θέση πήρε το DAS BOOT με κυβερνήτη τον Αρτικη Λάζαρο, δεύτερο ήταν το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Μιχάλη Κασιώτη και τρίτο ήταν το ΚΑΛΗΜΕΡΑ με κυβερνήτη τον Νικήτα Γεωργά.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου στην Μαρίνα Μανδρακίου, οι απονομές των επάθλων μαζί με μια ωραία εκδήλωση που είχε ετοιμάσει ο Δήμος Ρόδου για να τιμηθεί ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Καλαεντζή, μετά την ευγενική έγκριση, από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ρόδου. Επίσης ακολούθησε το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής με τους νέους και πολλά υποσχόμενους μουσικούς: Σταύρο Κάνια (κανονάκι), Γιάννη Ροδίτη (λαούτο) και Σταύρο Καραθανασόπουλο (κρουστά). Την όμορφη τελετή επιμελήθηκε και οργάνωσε ο Τμηματάρχης του Τμήματος Αθλητισμού κος Μάκρας Ιωάννης.
Επόμενος αγώνας του ΑΣΙΑΘ Ρόδου είναι ο αγώνας ΤΡΙΓΩΝΑ 2016, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το επόμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου.