Επιτυχημένο γκραν πρι

Το πρώτο Διεθνές Grand Prix Σκοποβολής Combak Sporting πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελληνικής Σκοποβολής στο Σκοπευτήριο Αφάντου στην Ρόδου με εξαιρετική επιτυχία. Στο Σκοπευτήριο, που κατασκευάστηκε το 2007 έχουν πραγματοποιηθεί άλλοι δύο Διεθνείς Αγώνες οι Islands Games και το Perrazzi Challenge. Ο αγώνας είχε την έγκριση της Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού και είχε την στήριξη του ιδίου του Γεν. Γραμματέα κ. Μπιτσαξή ο οποίος λόγω σημαντικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στον αγώνα. Στον αγώνα εκτός από τον πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Αντιπρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής κ.Κανελλάκη Παύλο και τον αντιπρόεδρο κ Δημακάκο όπου υπό την αιγίδα της οργανώθηκε ο αγώνας από τον Όμιλο Σκοπευτών Δωδεκανήσου, παρευρέθησαν και έλαβαν μέρος και σαν σκοπευτές τόσο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FITASC) κ.Jean Francois Palinka όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας κ.Λόρδος Δημήτρης. Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα με επικεφαλή τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Ρόδου κ.Διακοσταματίου Σάββα εργάστηκε σκληρά και παρουσίασε έναν αγώνα που ήγγιζε τα όρια της τελειότητας.
Η τεχνική υποδομή του Σκοπευτηρίου, η άρτια οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα εξέπληξε τους πάντες, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί η διοργάνωση ως μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως για φέτος.
Οι συμμετοχές από Ισπανία – Πορτογαλία – Γαλλία – Δανία – Εσθονία – Ιταλία – Ρωσία – Αίγυπτο και φυσικά από Κύπρο και Ελλάδα χάρισαν στο νησί μερικές εκατοντάδες διανυκτερεύσεις.
skopovoli_afantou_aponomesΌλοι οι συμμετέχοντες αθλητές ήσαν πολύπειροι σκοπευτές αλλά ο Γεώργιος Ψυλλάκης από την Αθήνα κατόρθωσε  να πάρει την πρωτιά με 186/200 νικώντας τον Κύπριο Μιλτιάδους Λεύκιο στο μπαράζ με 25/25 έναντι 23/25 που έφερε ο Κύπριος. Στους βετεράνους νικητής ήταν ο Δημήτριος Πιστολάς από την Ελλάδα με 152/200. Στους έφηβους νικητής ήταν ο Christian Pedersen από την Δανία με 177/200 και στις  γυναίκες η Γλυκερία Γκίκα από την Ελλάδα. Στους σούπερ βετεράνους διακρίθηκαν τόσο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Jean Francois Palinka όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Λόρδος Δημήτρης. Την πρώτη θέση κατέβαλε ο Χούρης Ηλίας από την Κύπρο με 166/200.
Τον αγώνα  έκλεισε τρικούβερτο ελληνικό γλέντι που είχε οργανώσει το Σκοπευτήριο με οβελίες και ελληνική μουσική μέχρι αργά την νύχτα κάτι που έδεσε σφιχτά όλους τους συμμετέχοντας σκοπευτές – διαιτητές  – συνοδούς προσκεκλημένους κατά τρόπο πρωτοφανή. Όλοι συγκινημένοι αντέλλαξαν διευθύνσεις και αναμνηστικά δώρα και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Σκοπευτήριο για το 2012. Το σκοπευτήριο ευχαριστεί όλους τους παραπάνω καθώς επίσης και την Εθελοντική ομάδα Πρόληψης Καταστροφών CB Δωδεκανήσου με τον πρόεδρο κ. Μαντικό Ντίνο που ήταν παρούσα όπου χρειάστηκε και το ΡΟΑΝ για την υποστήριξη.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments