Επιτροπή στο Βέλγιο θέτει «στοπ» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ειδική Επιτροπή για τον κορονοϊό στο Βέλγιο, με έκθεσή της που εστάλη το βράδυ της Δευτέρας προς τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του Βελγικού κοινοβουλίου, βάζει «φρένο» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σημειώνοντας ότι δεν «συνιστάται».

«Έσχατη λύση»

«Ακόμη κι αν μια γενική υποχρέωση εμβολιασμού μπορεί να είναι ηθικά, κοινωνικά και νομικά αποδεκτή και ανάλογη, ακόμη και επιθυμητή, όπως αποδεικνύεται από τις γνώμες που ελήφθησαν, οι αβεβαιότητες σχετικά με την επιδημιολογική εξέλιξη, τη συνέχιση της εκστρατείας εμβολιασμού ως προς την αναγκαιότητα και το εύρος επαναλαμβανόμενων δόσεων με σκοπό την ανοσία της αγέλης κ.λπ., δυσχεραίνουν σήμερα μια απόφαση σχετικά με το πεδίο εφαρμογής και τις λεπτομέρειες της υποχρέωσης εμβολιασμού», επισημαίνει η έκθεση.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει την υποχρέωση μόνο ως έσχατη λύση», υπογραμμίζεται επίσης στην έκθεση. Ενώ η ειδική επιτροπή στην έκθεσή της τονίζει μερικά σημεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν σχετικά με τη λήψη αποφάσεων. 

Αναλυτικά

  • Ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται, γεγονός «που θέτει τη διαχείριση της πανδημίας σε επιστημονική αβεβαιότητα». 
  • Ο εμβολιασμός είναι και θα παραμείνει αναμφίβολα μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους καταπολέμησης του ιού. 
  • Η απροθυμία του πληθυσμού να δεχθεί μέτρα έχει αυξηθεί. 
  • Τα δικαστήρια είναι πιο αυστηρά ως προς την αναλογικότητα των μέτρων. 
  • Υπάρχει ο κίνδυνος πόλωσης στην κοινωνία. 

«Όλα αυτά πλαισιώνουν το επιχείρημα για επιφυλακτικότητα έναντι της υποχρέωσης εμβολιασμού, ειδικά αν γίνει βιαστικά», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments