Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επίθεση με μαχαίρι στη Ρωσία με οκτώ τραυματίες -Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε...

Επίθεση με μαχαίρι στη Ρωσία με οκτώ τραυματίες -Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

0
Dodekanisos

Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης με μαχαίρι εναντίον περαστικών σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ρωσική πόλη Σουργκούτ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ρωσικά μέσα, που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, ο δράστης είναι άνδρας αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων, ο οποίος, αφού τραυμάτισε οκτώ άτομα, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Το συμβάν συνέβη λίγες ώρες μετά το περιστατικό της Φινλανδίας όπου ένας Τούρκος άνδρας σκότωσε δυο άτομα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας, όπου ένας νεαρός τραυμάτισε οκτώ ανθρώπους, μετέδωσε το «πρακτορείο» Amaq, το προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας νωρίτερα έκαναν γνωστό ότι ο δράστης, ένας κάτοικος της περιοχής γεννημένος το 1994, σκοτώθηκε από αστυνομικούς και ότι αντιμετωπίζουν το συμβάν ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αναγνωρίστηκε ο δράστης

Ο δράστης της επίθεσης αναγνωρίστηκε, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζει το επεισόδιο ως τρομοκρατική ενέργεια.

«Η εκδοχή σύμφωνα με την οποία η επίθεση ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια δεν είναι η βασική υπόθεση» που ερευνούν οι αρχές, ανέφερε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο άνδρας που τραυμάτισε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, ήταν ένας 23χρονος κάτοικος της περιοχής. Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, εξήγησε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών Σβετλάνα Πετρένκο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments