Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επιτέλους! Βρήκαμε ποιος φταίει για τους θανάτους!

Επιτέλους! Βρήκαμε ποιος φταίει για τους θανάτους!

0
Dodekanisos

Η δήλωση γνωστού  ιατρού που γεμίζει σχεδόν καθημερινά τους δέκτες μας ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία να μας φωτίσει ζητήματα που μέχρι τώρα παρέμεναν στο σκοτάδι. Μόλις τώρα μάθαμε «τις πταίει». Μόλις τώρα οι ορίζοντές μας άνοιξαν! Και μας αποκαλύφθηκε η υπέρτατη αλήθεια…Σε εμάς, τους μικρούς, φτωχούς …ίσως και ανοήτους (κατά τα λεγόμενα γνωστού ιατρού – συμβούλου)….

Για τους 29369 νεκρούς (μέχρι τη στιγμή που γράφω) ευθύνονται α) η άθλια αντιπολίτευση (μιλάει για όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου ή αναφέρεται μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση; ) β) μικρά λάθη και γ)μία έλλειψη ατομικής ευθύνης εμπεδωμένη για πολιτικούς  λόγους στην ελληνική κοινωνία.

Ας τα πάρουμε ένα ένα από την αρχή , όμως, γιατί αυτά είναι σοβαρά πράγματα και απαιτούν τη δέουσα προσοχή!

Η Αντιπολίτευση ήταν άθλια και έτσι είχαμε  νεκρούς…Πόσο κατανοητό γίνεται αυτό, δεν γνωρίζω! Δηλαδή σε τι ακριβώς ήταν άθλια και πώς η υποτιθέμενη αθλιότητά της οδήγησε σε αύξηση θανάτων;

Ας εξετάσουμε την αξιωματική αντιπολίτευση. Και την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς δέχτηκε, παρόλο που είχε καταψηφίσει την συγκεκριμένη τροπολογία, και ζήτησε πιο σκληρά μέτρα και να μην χαϊδεύει η κυβέρνηση τους αντιεμβολιαστές και τους ανεμβολίαστους, και  δήλωσε ότι το εμβόλιο  είναι δώρο της επιστήμης (ξεχνώντας ότι επιστήμη και επιχειρηματικά συμφέροντα πολλές φορές οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις) και δεν αντέδρασε, όταν ο σύμβουλός της κος Γεροτζιάφας διαμήνυσε στους «ανοήτους και αρν(λ) ήτες να πάνε στα βουνά…».Ο κος Πολάκης τους τα χάλαγε λίγο…αλλά κατά τα άλλα η αξιωματική αντιπολίτευση το ασπάστηκε το αφήγημα και το υποστήριξε σθεναρά. Στη συνέχεια έκανε πάλι μία στροφή και επιχειρηματολόγησε υπέρ της επανόδου των υγειονομικών (πώς να μην το κάνει, όταν η ίδια η πραγματικότητα έχει γκρεμίσει όλο το αφήγημα;)

Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, εδώ δεν υπάρχουν λόγια. Τέτοια χαρά να καταδικάσουν σε πείνα 6500 οικογένειες δεν έχουμε ξαναδεί. Ούτε από το ταμείο του κόμματος να τους πλήρωναν! Και να σκεφτείτε ότι το κόμμα τους έφτιαξε το ΕΣΥ, για να εξασφαλίσουν στον Έλληνα ασθενή αξιοπρεπή περίθαλψη.  Πάει και η αξιοπρέπεια ….ασθενών και υγιών.

Τι να πει κανείς και για το ΜΕΡΑ 25; Μπερδεμένα τα  μηνύματα! Σε δημοσίευμα ο γραμματέας του  δήλωσε ότι «αν για λόγους ιδεολογικούς δεν θέλουν (οι υγειονομικοί ) να εμβολιαστούν, θα πρέπει να μπαίνουν σε αναστολή […] σημαίνει ότι δεν πληρώνονται». Το κόμμα όμως στις ανακοινώσεις του τάσσεται κατά όλης αυτής της νοσηρής κατάστασης, των αναστολών, των προστίμων, των υποχρεωτικοτήτων…Άβυσσος η ψυχή της μέρας, ειδικά της 25ης

Μια από τα ίδια και το ΚΚΕ. Πώς μπορεί να ευθύνεται για τους θανάτους; Και το εμβόλιο ως θεό ύμνησε, και τις μάσκες φόρεσε και αποστάσεις κράτησε….τι άλλο να κάνει;

Μπορεί -τώρα που το σκέφτομαι- με τον όρο «άθλια» να αναφέρεται στην Ελληνική Λύση, που δεν υποστήριξε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς…

Κι ας πάμε στα τοσοδούλικα λάθη…Τι εννοεί εδώ ο ποιητής; Ότι  μικρό λάθος ήταν οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και η αποπομπή άνευ λόγου και αιτίας έμπειρου προσωπικού που αποδυνάμωσε περαιτέρω το ΕΣΥ; Ότι ο Ιδιωτικός τομέας σφύριζε αδιάφορα; Ότι τα νοσοκομεία έγιναν μονοθεματικά; Ότι το προσωπικό «κάηκε» από την υπερεργασία (γιατί δεν απαίτησαν την επιστροφή των συναδέλφων τους, άραγε;).Ότι στην αρχή έχτιζαν  το τείχος ανοσίας και μετά δήλωσαν ότι δεν χτίζεται; Ότι έβαλαν τα παιδιά ασπίδα για τους ηλικιωμένους; Ότι υποστήριξαν την υποχρεωτικότητα που απαγορεύεται ρητά από την δεοντολογία τους; Ότι λοιδόρησαν τους ανεμβολίαστους; Ότι δεν προμηθεύτηκαν φάρμακα που προϋπήρχαν των εμβολίων, γιατί έπρεπε να δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό; Ότι εμβολιάζουν στην έξαρση της νόσου, ενώ αυτό γίνεται παραδοσιακά μόνο στην ενδημία; Πολλά τα μικρά και τα στιγμιαία λάθη!

Και να σου η ατομική ευθύνη! Ενώ η δική τους είναι μικρή (και αμελητέα , όπως συνάγεται από τα λεγόμενά του ) η ευθύνη του πολίτη είναι μεγάλη. Τελικά όλα ο πολίτης τα φταίει! Βέβαια, δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο η ατομική ανευθυνότητα αύξησε τους θανάτους. Δηλ. φταίει ο πολίτης που έπρεπε να παραμείνει σπίτι του κλινήρης μέχρι να φτάσει στο σημείο να μην αναπνέει, πριν μεταβεί στο νοσοκομείο; Όλοι όσοι πέθαναν δε φορούσαν μάσκα; Μήπως  φταίνε μόνο οι ανεμβολίαστοι, που απομονωμένοι ωσάν τους νέους λεπρούς πήγαιναν στην εργασία τους με δύο «καλοπληρωμένους» διαγνωστικούς ελέγχους; Για τους εμβολιασμένους νοσούντες με ενεργό πιστοποιητικό, τι έχει να πει; Αυτά θα   ξεκαθαριστούν,  μόνο αν κάποιος αποφασίσει να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Αφού, λοιπόν, είπε αυτά που είχε να πει ο συγκεκριμένος γιατρός , ας μας επιτρέψει να του πούμε κι εμείς που δεν είμαστε ειδικοί δυο τρία πραγματάκια, βγαλμένα από τη ζωή και από την πραγματικότητα (την κανονική όχι την ανάποδη). Οι γιατροί δεν περιφέρονται στα συνέδρια των κομμάτων ,αλλά στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Αυτό είναι το φυσικό τους περιβάλλον. Από τη στιγμή που ιατροί (και δή υψηλόβαθμοι) εναγκαλίζονται στενά με τα κόμματα (και δη με αυτά της εξουσίας), τότε τα πράγματα οδηγούνται σε αυτό ακριβώς που συμβαίνει τώρα : η πολιτική εξουσία  να κρύβεται πίσω από την ιατρική επιστήμη, η οποία με τη σειρά της κρύβεται πίσω από την πολιτική εξουσία (Τερζάκης, 2021:46). Γιατί, όπως και να το κάνεις, δεν μπορείς να υπηρετείς δύο αφέντες. Ή τον άνθρωπο θα υπηρετεί ο γιατρός ή την Εξουσία.

Γι’ αυτό και στην κλινική Σαριτέ του Βερολίνου «η ενασχόληση των φοιτητών με το ναζιστικό παρελθόν της ιατρικής επιστήμης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης σε ζητήματα ιατρικής ηθικής». Και επειδή «τα εγκλήματα ξεκινούν με μικρές ηθικές μετατοπίσεις» στην εν λόγω κλινική αναρτήθηκαν δύο μνημεία όχι «μόνο για να τιμήσουν τα θύματα των ναζί αλλά και για να προειδοποιήσουν τους νέους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό».

Τ’ ακούς, γιατρέ ή υποψήφιε Βουλευτή;

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments