Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Επιστροφή στη δράση μόνο για τους επαγγελματίες;

Επιστροφή στη δράση μόνο για τους επαγγελματίες;

0
Dodekanisos

Ρεαλιστικά εξετάζοντάς το, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε το σενάριο περί επιστροφής στην αγωνιστική δράση στα μέσα Μαΐου, όσον αφορά τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Παρά το ότι περνάει το τελευταίο διάστημα προς τα έξω πως τον επόμενο μήνα ενδέχεται να αρθούν τα μέτρα της κυβέρνησης, αυτό δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά σταδιακά.

Δύσκολο για τους ερασιτέχνες
Όπερ σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψουν τα πάντα στην κανονικότητα από τη μια στιγμή στην άλλη και σίγουρα το ποδόσφαιρο δεν θα βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες και αυτό είναι απολύτως λογικό. Αν και η διάθεση της Ομοσπονδίας είναι να κυλήσει η μπάλα στους αγωνιστικούς χώρους, στο ίδιο μήκος κύματος με την UEFA δηλαδή, εντούτοις μάλλον δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρονικό περιθώρια καθώς θα μας «πιάσει» καλοκαίρι, οπότε είναι σχεδόν απαγορευτικό για τους απανταχού ερασιτέχνες να παίζουν ποδόσφαιρο.

Θα βρουν άλλους τρόπους ολοκλήρωσης της χρονιάς 
Η αίσθηση που δημιουργείται ήδη είναι πως τα πρωταθλήματα δεν θα εκκινήσουν ξανά και το πιθανότερο σενάριο είναι η εξεύρεση άλλου τρόπου ολοκλήρωσης της αγωνιστικής σεζόν. To ίδιο προφανώς ισχύει και για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, όχι όμως και για τα επαγγελματικά που μάλλον θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση, ίσως μέσα στον Ιούνιο (είναι και το πιθανότερο σενάριο που “παίζει” αυτή τη στιγμή). Σε ότι αφορά τώρα τον τρόπο ολοκλήρωσης της χρονιάς ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι η ακύρωση της, κάτι που δεν μπαίνει καν στο τραπέζι συζήτησης. Ίσως η επικύρωση των βαθμολογιών ως έχουν να μπορέσει να σταθεί περισσότερο σαν σενάριο. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν περί τα τέλη Απριλίου σε νέα τηλεδιάσκεψη μετά των μελών του δ.σ. της ΕΠΟ και της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Μια αναδιάρθρωση αλλάζει το τοπίο
Αν προχωρήσει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των Εθνικών κατηγοριών όπως είχε προτείνει και ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης, τότε φαντάζει αρκετά πιθανό να μην επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ούτε η Football League. Είναι ένα σενάριο που επίσης “παίζει” και από πολλούς θεωρείται μάλιστα ως ιδεατό γιατί αφενός θα είναι δύσκολο για τους παίκτες της Football League να μπουν και πάλι στη δράση και αφετέρου το νέο “μοντέλο”κατηγοριών που προωθείται αναμένεται να βοηθήσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο μας. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει τα ακόλουθα:
1. Κατάργηση της Super League 2
2. Δημιουργία μιας κατηγορίας με τη συγχώνευση Super League 2 και Football League, η οποία θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους.
3. Δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Football League και θα ανέβουν όλοι οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας χωρίς μπαράζ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments