Αρχική Videos Επιστροφή στα lockdown, η Ουγκάντα “κλειδώνει” λόγω Έμπολα!

Επιστροφή στα lockdown, η Ουγκάντα “κλειδώνει” λόγω Έμπολα!

0

Απαγόρευση κυκλοφορίας αποφάσισε η Ουγκάντα λόγω των τελευταίων κρουσμάτων έμπολα. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης χαρακτηρίζονται αρκετά σκληρά καθώς περιλαμβάνουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο χώρων λατρείας, καθώς και χώρων διασκέδασης, ενώ υπάρχει περιορισμός και στις μετακινήσεις. Μέτρα δηλαδή που θυμίζουν πολύ αυτά που είχαν αποφασιστεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και επί κορωνοϊού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η απόφαση που έχει παρθεί είναι να έχουν ισχύ για 21 ημέρες.

«Πρόκειται για προσωρινά μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του Έμπολα. Θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε με τις αρχές, ώστε να τερματίσουμε αυτή την επιδημία το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουγκάντα Γιοουέρι Μουσεβένι. Ο Μουσεβένι είπε ότι 19 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τότε που το έθνος της Ανατολικής Αφρικής ανακοίνωσε την έκρηξη του θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου θα εισαχθούν αμέσως στις περιοχές Μουμπέντε και Κασσάντα στην κεντρική Ουγκάντα, το επίκεντρο της επιδημίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments