Αρχική Videos «Επιστρέφουν» τα lockdown σε χώρες της Ευρώπης

«Επιστρέφουν» τα lockdown σε χώρες της Ευρώπης

0
Dodekanisos

Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, «θερίζει» αρκετές χώρες της Ευρώπης και όλο και περισσότερες επανεξετάζουν την επιβολή lockdown. 

Χθες η Γερμανία κατέγραψε, νέο αρνητικό ρεκόρ με 50.000 κρούσματα σε 24 ώρες. Την ίδια στιγμή, η Ολλανδία επανεξετάζει το ενδεχόμενο ενός lockdown. Με περισσότερα από 12.000 κρούσματα την ημέρα στο κυβερνητικό επιτελείο επανήλθε πρόταση για επαναφορά αυστηρών περιορισμών αρχικά σε τοπικό επίπεδο. Ενώ η Αυστρία ετοιμάζεται να εφαρμόσει σκληρό lockdown, αλλά μόνο στους μη εμβολιασμένους. Επιπλέον, τις τελευταίες βδομάδες το σύστημα υγείας της Ρουμανίας έχει ξεπεράσει τα όρια του με χιλιάδες κρούσματα, διασωληνωμένους και εκατοντάδες νεκρούς από κορονοϊό καθημερινά. 

Η Ρουμανία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών της Ευρώπης με τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία. Οι δύο συγκεκριμένες χώρες εμφανίζουν και τα χαμηλότερα ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων.

Στον αντίποδα Πορτογαλία και Μάλτα έχουν καταφέρει -κυρίως λόγω των ποσοστών που ξεπερνούν το 85 και το 92% αντίστοιχα σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες- να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της σχετικής κατάταξης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments