Αρχική Videos “Επιστήμονες και πολιτικοί μάλλον …σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους!”

“Επιστήμονες και πολιτικοί μάλλον …σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους!”

0

Ένας επιστήμονας της Οξφόρδης που εργάστηκε για το εμβόλιο AstraZeneca κατηγόρησε επιστήμονες και πολιτικούς ότι «μάλλον σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους» βλάπτοντας τη φήμη του, γράφει το theguardian. Πρόκειται για τον καθηγητή John Bell ο οποίος έκανε δηλώσεις στο BBC που ασφαλώς και θα συζητηθούν.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«Έχουν βλάψει τη φήμη του εμβολίου με τρόπο που αντηχεί σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Νομίζω ότι η κακή συμπεριφορά από επιστήμονες και πολιτικούς έχει σκοτώσει πιθανώς εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους – και για την οποία δεν μπορούν να είναι περήφανοι».

Εναλλακτικές λύσεις για το εμβόλιο προτάθηκαν σε άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της σύνδεσης με πολύ σπάνιους θρόμβους αίματος. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Δανία, η Βουλγαρία, η Ισλανδία και η Ταϊλάνδη ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου λόγω φόβου για θρόμβους αίματος. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το εμβόλιο δεν έπαιξε κεντρικό ρόλο στην αναμνηστική εκστρατεία. Σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποιήθηκε για μόλις 48.000 από περισσότερα από 37 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments