Αρχική Αθλητικά νέα Επίσημο το τέλος του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρσελόνα

Επίσημο το τέλος του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρσελόνα

0
Ο Λιονέλ Μέσι δεν θα συνεχίσει με την Μπαρσελόνα την νέα χρονιά. Φωτογραφία: sport24.gr
Dodekanisos

Χωριστούς δρόμους θα ακολουθήσουν ο Λιονέλ Μέσι και η Μπαρσελόνα όπως ανακοίνωσαν οι «μπλαουγκράνα». Το αποκλειστικό της μη ανανέωσης του Μέσι με την Μπαρσελόνα αποκάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης (5/8) η MARCA

Το τέλος μιας εποχής ήρθε. Μπαρσελόνα και Λιονέλ Μέσι είχαν έρθει σε συμφωνία για να συνεχίζουν μαζί. Ωστόσο υπήρξε ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση. Το «διαζύγιο» των δύο πλευρών είναι οριστικό και έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. 

Συγκεκριμένα, η επίσημη ενημέρωση της Μπαρτσελόνα τονίζει πως παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει μία πρώτη συμφωνία για την υπογραφή συμβολαίου ανάμεσα στις δύο πλευρές αυτό δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί. Ο λόγος κάποια οικονομικά «εμπόδια» που θέτουν οι κανονισμοί της La Liga.

Έτσι ο Λιονέλ Μέσι θα αποτελέσει παρελθόν από την σύλλογο της Καταλονίας στον οποίο αγωνιζόταν από το 2000 έως και σήμερα. Περιττό να πούμε πως μαζί κατέκτησαν τα πάντα. Ο Αργεντινός αφήνει πίσω του αμέτρητους τίτλους και ατομικές διακρίσεις. Ενώ σε 810 συμμετοχές (τόσο με Μπάρσα Γ’ και Β’) σημείωσε 683 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την «Μπάρσα». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπαρσελόνα αναφέρει:

«Παρά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Μέσι και με σαφή πρόθεση  των δύο μερών να υπογράψουν νέο συμβόλαιο την Πέμπτη, δεν θα είναι δυνατή η επισημοποίηση. Ο λόγος έχει να κάνει με οικονομικά και διαρθρωτικά εμπόδια των κανονισμών της ισπανικής Λίγκας.

Αντιμέτωπος με αυτήν την κατάσταση, ο Λιονέλ Μέσι δεν θα παραμείνει στον σύλλογο. Και οι δύο πλευρές λυπούνται βαθιά που τελικά οι επιθυμίες τόσο του παίκτη όσο και της ομάδας δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Η Μπάρσα θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Λιονέλ για τη συμβολή του στην επέκταση του θεσμού και του εύχεται ό,τι καλύτερο στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή».

Παγκόσμια συγκίνηση για την μη ανανέωση του Μέσι

Το bleacher report football δημοσίευσε ένα συγκινητικό βίντεο ως φόρο τιμής στους τίτλους τέλους ανάμεσα σε Μέσι-Μπαρσελόνα. Ενώ και η Μπάρσα δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ευχαριστεί τον Αργεντινό επιθετικό για όσα προσέφερε στο σύλλογο. 

Το βίντεο του bleacher report football

Το βίντεο της Μπαρσελόνα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments