Αρχική Videos Επιπλέον 1 δισ. ευρώ για την Ουκρανία επεξργάζεται η ΕΕ

Επιπλέον 1 δισ. ευρώ για την Ουκρανία επεξργάζεται η ΕΕ

0

Σε ένα νέο σχέδιο για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει να διατεθεί 1 δισεκατομμύριο ευρώ ειδικά για πυρομαχικά, ιδιαίτερα για βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, σύμφωνα με όσα γράφει σε ρεπορτάζ του το POLITICO.

Η ΕΕ βοηθά στον εφοδιασμό της Ουκρανίας με όπλα μέσω ενός εκτός προϋπολογισμού, διακυβερνητικού ταμείου που ονομάζεται European Peace Facility, το οποίο χρησιμοποιείται για την αποζημίωση των χωρών που εξάγουν όπλα στην Ουκρανία. Μέχρι στιγμής, έχει εκταμιεύσει 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, με τα κράτη μέλη να αποφασίζουν τον περασμένο Δεκέμβριο να αυξήσουν τη χρηματοδότησή του κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023.

Η ΕΕ δίνει τώρα μεγάλη έμφαση στα πυρομαχικά πυροβολικού – καθώς κρίνονται απαραίτητα για τις ουκρανικές δυνάμεις που έχουν εγκλωβιστεί σε μάχες με τους Ρώσους στα ανατολικά, γύρω από πόλεις όπως το Μπαχμούτ. Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ Josep Borrell σκοπεύει να προτείνει ένα «έκτακτο πακέτο στήριξης» ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που θα επικεντρώνεται στην παράδοση πυρομαχικών, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΕ, που συντάχθηκε από τη διπλωματική υπηρεσία του μπλοκ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments