Αρχική Videos Επιμένουν οι Γάλλοι, παραμένουν στους δρόμους και διαδηλώνουν

Επιμένουν οι Γάλλοι, παραμένουν στους δρόμους και διαδηλώνουν

0

Απτόητοι συνεχίζουν τις διαδηλώσεις οι Γάλλοι παραμένοντας στους δρόμους της χώρας προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που θέλει να περάσει ο Εμμανουέλ Μακρόν. Το συνταγματικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή 14 Απριλίου για τη νομιμότητα του νομοσχεδίου με τους Γάλλους πολίτες να προσπαθούν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση θα αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια. Ο Μακρόν απέρριψε τις εκκλήσεις για συνομιλίες με ηγέτες των συνδικάτων τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά είπε ότι θα τους καλέσει για συζητήσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Παρασκευής. Η οργή του κοινού για τη μεταρρύθμιση πυροδοτήθηκε περαιτέρω όταν η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το άρθρο 49.3 για να  προωθήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στο  κοινοβούλιο χωρίς ψηφοφορία στις 16 Μαρτίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιμένει ότι οι προτεινόμενες αλλαγές, που περιλαμβάνουν την αύξηση της  ηλικίας συνταξιοδότησης  από τα 62 στα 64, είναι απαραίτητες για τη μεταρρύθμιση ενός ετοιμοθάνατου συστήματος. Ωστόσο, ορισμένοι από τους  εμπειρογνώμονες της ίδιας της κυβέρνησης είπαν ότι  το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και πιθανότατα θα επιστρέψει σε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ακόμη και χωρίς μεταρρυθμίσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments