Αρχική Videos Επιμένουν οι G7 υπόσχονται περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία

Επιμένουν οι G7 υπόσχονται περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία

0

Καμία αλλαγή στις θέσεις της αναφορικά με την Ουκρανική κρίση δεν κάνει η G7. Είναι κάτι που διαφάνηκε ξεκάθαρα και στην σύνοδο κορυφής που έγινε στην Χιροσίμα. Η ηγέτες της G7  μάλιστα υποσχέθηκαν να πάρουν νέα μέτρα και να συνεχίσουν την μακροπρόθεσμη, στρατιωτική, οικονομική, ανθρωπιστική και διπλωματική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Έκαναν λόγο για «παράνομη επίθεση της Ρωσίας κατά του κυρίαρχου κράτους της Ουκρανίας η οποία θα αποτύχει». Κάλεσαν επίσης τη Ρωσία «να αποσύρει τα στρατεύματα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό της από ολόκληρο το διεθνώς αναγνωρισμένο έδαφος της Ουκρανίας», το οποίο, επιμένει η G7, περιλαμβάνει τις νέες περιοχές της Ρωσίας και την Κριμαία.

«Μια δίκαιη ειρήνη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού, και αυτό πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε έκκληση για ειρήνη», υπογράμμισαν οι χώρες της G7, καθώς επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη λεγόμενη Φόρμουλα Ειρήνης που προτείνεται. από τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Η G7 δεσμεύτηκε επίσης να συνεχίσει τις προμήθειες ενεργών όπλων στην Ουκρανία εάν τερματιστεί η στρατιωτική σύγκρουση. «Με σκοπό μια βιώσιμη μεταπολεμική ειρηνευτική διευθέτηση, παραμένουμε έτοιμοι να καταλήξουμε σε διευθετήσεις μαζί με την Ουκρανία καθώς και με τις ενδιαφερόμενες χώρες και θεσμούς για βιώσιμη ασφάλεια και άλλες δεσμεύσεις για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί, να εξασφαλίσει το ελεύθερο και δημοκρατικό της μέλλον και να αποτρέψει μελλοντική ρωσική επιθετικότητα», δήλωσαν οι ηγέτες της G7.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments