Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επιμένουν κορυφαίοι επιστήμονες, ο ιός δραπέτευσε από εργαστήριο της Κίνας!

Επιμένουν κορυφαίοι επιστήμονες, ο ιός δραπέτευσε από εργαστήριο της Κίνας!

0
Φωτογραφία από fernando zhiminaicela από το Pixabay
Dodekanisos

Μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προτρέποντας περισσότερη έρευνα σχετικά με την πιθανότητα ότι η πανδημία του κοροναϊού προκλήθηκε από διαρροή από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν, λέγοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απέρριψε την έννοια χωρίς να το λάβει πολύ υπόψη του.

Οι επιστήμονες, που όλοι εργάζονται για τα κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς υγείας στον κόσμο, προέτρεψαν ότι η προέλευση της πανδημίας πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω και ότι η θεωρία διαρροής εργαστηρίου παραμένει «βιώσιμη» παρά τις δηλώσεις του ΠΟΥ για το αντίθετο.
Στην ομάδα περιλαμβάνονται ο David Relman, καθηγητής μικροβιολογίας στο Στάνφορντ, Ravindra Gupta, κλινικός μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, και ο Jesse Bloom, ειδικός στον ιό στο Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Fred Hutchinson. «Απαιτείται ακόμη περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί η προέλευση της πανδημίας», τονίζει η επιστολή από τους 18 κορυφαίους επιστήμονες.

«Οι θεωρίες τυχαίας απελευθέρωσης από ένα εργαστήριο παραμένουν βιώσιμες», έγραψαν οι επιστήμονες στην επιστολή στο περιοδικό Science. «Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις υποθέσεις τόσο για τα φυσικά όσο και για τα εργαστηριακά περισσεύματα έως ότου έχουμε επαρκή στοιχεία», τονίζουν οι επιστήμονες στην επιστολή.

Ο πρώην διευθυντής του CDC Robert Redfield, ένας κορυφαίος ιολόγος, δήλωσε στο CNN τον Μάρτιο ότι πιστεύει ότι ο κοροναϊός μπορεί να είχε δραπετεύσει από το εργαστήριο Wuhan ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019. Ένας εξέχων Γερμανός επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, δημοσίευσε ευρήματα τον Φεβρουάριο μιας μελέτης διάρκειας ενός έτους που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πιο πιθανή αιτία της πανδημίας κοροναϊού ήταν μια διαρροή από το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν.

Η μελέτη προσθέτει στον ήδη ογκώδη φάκελο, ύπαρξη στοιχείων που δείχνουν ότι ένα εργαστηριακό ατύχημα είναι η αιτία της πανδημίας, με μια απόπειρα κάλυψης από το κομμουνιστικό κινεζικό κράτος που διευκολύνεται από την αδράνεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να διερευνήσει την προέλευση σε μεγάλο βάθος. Προηγουμένως προέκυψε ότι το εργαστήριο Wuhan είχε ένα δείγμα κοροναϊού που ήταν 96,2% το ίδιο με το Covid-19 για σχεδόν μια δεκαετία. Αυτό προκάλεσε τις εικασίες για την προέλευση του ιού. Αρκετοί εξέχοντες ερευνητές και επιστήμονες έχουν επίσης σημειώσει ότι το εργαστήριο πρέπει να διερευνηθεί δεδομένου αυτού του γεγονότος.

πηγή: infowars.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments