Αρχική Videos Επιμένει στο ειρηνευτικό της σχέδιο η Κίνα και στέλνει αντιπρόσωπο της στο...

Επιμένει στο ειρηνευτικό της σχέδιο η Κίνα και στέλνει αντιπρόσωπο της στο Κίεβο

0

Η Κίνα στέλνει ειδικό αντιπρόσωπο στο Κίεβο στο πλαίσιο προσπάθεια της για πολιτική διευθέτηση της Ουκρανικής κρίσης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Πρόκειται για τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της Κίνας για τις Ευρασιατικές Υποθέσεις Λι Χούι ο οποίος αναμένεται να φτάσει στο Κίεβο την Τρίτη 16 Μαίου. Ο υψηλόβαθμος Κινέζος διπλωμάτης αναμένεται να επισκεφθεί εκτός από την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Ρωσία στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής περιοδείας για το φλέγον ζήτημα του πολέμου.

Το γεγονός ότι η Κίνα θα στείλει τον ειδικό της εκπρόσωπο στο Κίεβο και σε άλλες πρωτεύουσες ανακοίνωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στα τέλη Απριλίου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι .

Το Πεκίνο πρότεινε τον Φεβρουάριο ένα σχέδιο 12 σημείων για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Το έγγραφο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, σεβασμό των νόμιμων συμφερόντων όλων των χωρών στον τομέα της ασφάλειας και διευθέτηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν , πολλά σημεία του κινεζικού ειρηνευτικού σχεδίου μπορούν να ληφθούν ως βάση για μια διευθέτηση όταν είναι έτοιμοι για αυτό στο Κίεβο και στη Δύση. Το γραφείο του Ζελένσκι είπε ότι το έγγραφο που πρότεινε το Πεκίνο περιέχει «πολύ γενικές αρχές» και αντιφάσεις.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments