Αρχική Videos Επιμένει ο ΠΟΥ αναπτύσσει μια νομικά δεσμευτική συνθήκη πανδημίας

Επιμένει ο ΠΟΥ αναπτύσσει μια νομικά δεσμευτική συνθήκη πανδημίας

0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι τα κράτη μέλη πλησίασαν πιο κοντά στην ανάπτυξη μιας νομικά δεσμευτικής παγκόσμιας συνθήκης για καταστάσεις πανδημίας:



«Χαιρετίζω τη συμφωνία των κρατών μελών του ΠΟΥ να αναπτύξουν ένα προσχέδιο νομικά δεσμευτικό που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον κόσμο από μελλοντικές πανδημίες και να συνεχίσει τις συζητήσεις τον Φεβρουάριο του 2023», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΟΥ, Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Η εξέλιξη ακολουθεί μια τρίτη συνάντηση των κρατών μελών του ΠΟΥ για το θέμα αυτό. Η πρώτη  συνάντηση  ήταν τον Δεκέμβριο του 2021 και η δεύτερη τον Μάρτιο του 2022. Δεν είναι σαφές πώς η συνθήκη για την πανδημία του ΠΟΥ θα επηρεάσει τα 194 κράτη μέλη του. Ο ΠΟΥ  δηλώνει ότι  η παγκόσμια συνθήκη για την πανδημία θα καθορίσει τις μελλοντικές απαιτήσεις πανδημίας για μεμονωμένες χώρες, όπως τα lockdown, και ότι αυτές οι απαιτήσεις θα είναι «νομικά δεσμευτικές».  Ο ΠΟΥ λέει ότι η συνθήκη θα είναι ένα «νομικό μέσο, ​​με τις ρίζες του στο Σύνταγμα του ΠΟΥ, σχεδιασμένο να προστατεύει τον κόσμο από μελλοντικές πανδημίες».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments