Αρχική Αθλητικά νέα Επικό πρωτοσέλιδο της «National» για το Αγγλία – Ιταλία

Επικό πρωτοσέλιδο της «National» για το Αγγλία – Ιταλία [pic]

0
Dodekanisos

Η «The National» εφημερίδα της Σκωτίας κυκλοφόρησε σήμερα με επικό πρωτοσέλιδο ενόψει του τελικού του EURO. 

Η Σκωτία μπορεί να αποκλείστηκε πρόωρα από την συνέχεια του EURO, ωστόσο θα πανηγυρίσει έξαλλα σε περίπτωση που δει τους Άγγλους να χάνουν στον τελικό από τους Ιταλούς. Υπέρ των οποίων τάσσονται όπως αποδεικνύει σημερινό πρωτοσέλιδο των ΜΜΕ της Σκωτίας. 

Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδό της «The National» δεσπόζει ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας Ρομπέρτο Μαντσίνι. Η εφημερίδα της Γλασκόβης έντυσε τον Μαντσίνι σαν άλλο πρωταγωνιστή του «Braveheart». Πρόκειται για ταινία παραγωγής του 1995, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Mel Gibson. Η ταινία εξιστορεί την ζωή του William Wallace (πολεμιστής και εθνικός ήρωας της Σκωτίας), ο οποίος είχε θριαμβεύσει κατά τον 13ο αιώνα στον πρώτο πόλεμο της Σκωτσέζικης ανεξαρτησίας από τους Άγγλους.

Το πρωτοσέλιδο της «The National».

Η λεζάντα της φωτογραφίας που δείχνει τον Μαντσίνι να οδηγεί την Ιταλία προς την νίκη γράφει: «Σώσε μας Ρομπέρτο, είσαι η… τελευταία ελπίδα μας (δεν μπορούμε να τους ανεχτούμε να πανηγυρίζουν για τα επόμενα 55 χρόνια). Οι Σκωτσέζοι εννοούν πως οι Άγγλοι ακόμα τους υπενθυμίζουν την νίκη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966. Όπως φυσικά κάνουν ήδη τραγουδώντας το «It’s coming home». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βρετανικής «Independent» πολλοί είδαν με χιουμοριστικό τρόπο το εν λόγω πρωτοσέλιδο. Ωστόσο κάποιοι άλλοι κατηγόρησαν την εφημερίδα για πικρία. Ενώ έκαναν λόγο για αντι-αγγλικό συναίσθημα. 

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments