Αρχική Videos “Επικίνδυνο βήμα αν η Ελλάδα στείλει S300 στην Ουκρανία!”

“Επικίνδυνο βήμα αν η Ελλάδα στείλει S300 στην Ουκρανία!”

0

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κριμαίας  Γκεόργκι Μουράντοφ χαρακτήρισε την πρόθεση της Αθήνας να μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 στην Ουκρανία ως «επικίνδυνο βήμα» για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να στείλει συστήματα αεράμυνας S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ «εγκαταστήσουν το σύστημα Patriot».


«Μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα ριψοκίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, το οποίο η ελληνική κοινή γνώμη ήδη διακηρύσσει δυνατά», είπε ο Muradov στο Sputnik. Σύμφωνα με τον Muradov, η μεταφορά αυτών των συστημάτων στο Κίεβο είναι «σίγουρα ικανή να υπονομεύσει ριζικά το ελληνικό αμυντικό δυναμικό».

Στο μεταξύ, η Ουκρανία εργάστηκε για να αποκαταστήσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού το Σάββατο μετά το τελευταίο κύμα επιθέσεων της Ρωσίας που έριξε πολλές πόλεις στο σκοτάδι και ανάγκασε τους ανθρώπους να υπομείνουν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν χωρίς θέρμανση ή τρεχούμενο νερό. Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy είπε αργά το Σάββατο ότι ενώ η ηλεκτρική ενέργεια αποκαταστάθηκε σε σχεδόν 6 εκατομμύρια Ουκρανούς, υπάρχουν συνεχή προβλήματα με την παροχή θέρμανσης και νερού και «μεγάλες διακοπές» σε πολλές περιοχές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments