Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επίκαιρη ερώτηση για την έλλειψη γιατρού στη Λίνδο

Επίκαιρη ερώτηση για την έλλειψη γιατρού στη Λίνδο

0
Dodekanisos

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε και πάλι Επίκαιρη Ερώτηση μετά το πρόσφατο ατύχημα Αμερικανίδας τουρίστριας στη Λίνδο. Είναι η τρίτη κατά σειρά Επίκαιρη Ερώτηση που καταθέτει για την ενίσχυση των Περιφερειακών Ιατρείων, και της Λίνδου συγκεκριμένα. Σε όλες έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους και το διασυρμό που θα υποστεί η χώρα σε κάποιο έκτακτο επείγον περιστατικό μέσα στα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται το καλοκαίρι τη Λίνδο και, σε μικρότερο αλλά πολύ σημαντικό βαθμό, την Όλυμπο Καρπάθου και την Αντιμάχεια Κω όπου υπάρχουν αντίστοιχα Ιατρεία κλειστά ή σε υπολειτουργία, αλλά το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί.

Το πλήρες κείμενο, ακολουθεί:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δημ. Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

26.04.2017

Αρ. Πρωτ.: 770/24-4

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ελλείψεως ιατρού στη Λίνδο»

Αν και στην αρχή ακόμα της τουριστικής περιόδου, η Λίνδος παραλίγο να θρηνήσει θύμα μεταξύ των τουριστών όταν ηλικιωμένη Αμερικανίδα τουρίστρια έπεσε στην Ακρόπολη με αποτέλεσμα κόψιμο αρτηρίας και τραυματισμό στο κεφάλι, όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα των εφημερίδων. Από καθαρή της τύχη, της παρείχε τις πρώτες βοήθειες μια ομάδα Γάλλων πυροσβεστών που ήταν επίσης τουρίστες. Η τραυματίας διακομίστηκε μετά από ταλαιπωρία και αναμονή με ασθενοφόρο που ήρθε από τον Αρχάγγελο, 20′ μακριά, στο Νοσοκομείο που βρίσκεται άλλη μία ώρα μακριά.

Έχω επανειλημμένα ζητήσει με Επίκαιρες Ερωτήσεις προς το Υπουργείο Υγείας, ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Λίνδου που μόνο κατ΄ όνομα είναι «Πολυδύναμο», καθώς ο μοναδικός γιατρός που υπηρετεί στη Λίνδο ως εκ των αρμοδιοτήτων του δεν έχει διαρκή παρουσία.

Ακόμα όμως και αν είχε, δεν θα μπορούσε να καλύπτει τις μέρες και ώρες υψηλής επισκεψιμότητας της Ακρόπολης. Η Λίνδος δέχεται κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο εκατομμύρια τουρίστες. Είναι ένας από τους 10 πιο επισκέψιμους προορισμούς της Ελλάδας. Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει διαρκώς διαθέσιμος γιατρός και μάλιστα σε βάρδιες.

Από την πρώτη κιόλας επίκαιρη ερώτηση που σας είχα απευθύνει είχα προβλέψει τους κινδύνους υγείας και τον τουριστικό διασυρμό της χώρας από την έλλειψη γιατρού. Εντούτοις, τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και 7 μήνες.

Για τα ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός Υγείας:

– Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την σωστή στελέχωση και λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λίνδου και τι προτίθεται να πράξει για να μπορέσει το Ιατρείο να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Κρεμαστινός

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments