Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Επί τάπητος η “καυτή ατζέντα” της ΕΠΣΔ, σε πρώτο πλάνο η...

Επί τάπητος η “καυτή ατζέντα” της ΕΠΣΔ, σε πρώτο πλάνο η αναδιάρθρωση

0
Dodekanisos

Όλα φανερώνουν πως η διοργανώτρια αρχή θα προσπαθήσει να εξομαλύνει τις “αδικίες” που προκύπτουν από την βίαιη επικύρωση των βαθμολογιών. Το σενάριο να μην υποβιβαστεί κανείς ούτε από την Α’, ούτε και από τη Β’ Κατηγορία αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά. Πιθανό να ανέβουν επίσης περισσότερες ομάδες από τη Β’ και τη Γ’ Κατηγορία

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Η αναμενόμενη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ περί οριστικής διακοπής όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ανοίγει πλέον το δρόμο στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου να αποφασίσει για το αν θα ακολουθηθούν οι προκηρύξεις ή αν θα επιλεγεί ο δρόμος της αναδιάρθρωσης κάτι που όσο περνάνε οι ημέρες συγκεντρώνει η αλήθεια όλο και περισσότερες πιθανότητες. Και αυτό διότι είναι δεδομένο ότι η Ένωση δεν επιθυμεί να δημιουργηθούν αδικίες και να υπάρχουν γκρίνιες και μουρμούρες από την επικύρωση των βαθμολογιών πριν γίνουν τα εναπομείναντα παιχνίδια. Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση λοιπόν, αυτά που θα ισχύσουν είναι τα ακόλουθα:

-Από την Α’ Κατηγορία την 1η θέση και την άνοδο κατακτά ο ΑΟ Πυλίου ενώ υποβιβάζονται στη Β’ οι Δόξα Καρδάμαινας, Κλεάνθης Παραδεισίου και ΑΕ Λέρου.
-Από τον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας ανεβαίνει Ευκλής και υποβιβάζεται ο Ταξιάρχης Καλάθου.
-Από τον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας ανεβαίνει ο Άγιος Ισίδωρος και υποβιβάζεται ο Ροδιακός.
-Από τον όμιλο νήσων της Β’ Κατηγορίας ανεβαίνει η Αναγέννηση Ασφενδιού.
-Δεν ισχύουν τα παιχνίδια μπαράζ για τους δευτεραθλητές καθώς και για τις ομάδες που είναι στην προτελευταία θέση.
-Από την Γ’ Κατηγορία ανεβαίνουν ο ΟΦ Ιστρίου και ο Ευαγόρας.

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, όλα τα παραπάνω είναι εύλογο να προκαλέσουν αντιδράσεις καθώς με μοναδική εξαίρεση τον Ευκλή που έχει υλοποιήσει τους στόχους του και μαθηματικά (και τον ΑΟ Πυλίου στην Α΄Κατηγορία που ανεβαίνει οριστικά), όλα τα υπόλοιπα είναι ρευστά και αν συνεχίζονταν τα πρωταθλήματα θα μπορούσαμε να είχαμε διαφοροποιήσεις. Η διοργανώτρια αρχή θα προσπαθήσει να εξομαλύνει τις “αδικίες” και είναι πλέον αρκετά λογικό να αρχίσει να συζητάει σοβαρά για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης. Σύμφωνα με το πλάνο το οποίο ήδη προκρίνεται, είναι πιθανό να συμβούν τα ακόλουθα:
-Να μην υποβιβαστεί κανείς από τη Α’ Κατηγορία προκειμένου τη νέα χρονιά το πρωτάθλημα να γίνει σε δυο ομίλους.
-Να ανέβουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τους δυο ομίλους Ρόδου της Β’ Κατηγορίας και ο πρώτος του ομίλου των Νήσων.
-Να μην υποβιβαστεί κανείς από τη Β’ Κατηγορία.
-Και προφανώς να ανέβουν περισσότερο από δυο ομάδες από το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας.

Όπως γράφαμε σχετικά και χθες αναλυτικά (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ), όλα τα παραπάνω ζητήματα που αποτελούν μια πολύ “καυτή” ατζέντα” στα χέρια της Ένωσης θα συζητηθούν διεξοδικά το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, η διοργανώτρια αρχή θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ας το πούμε αίσθημα δικαίου για τις ομάδες, αντιλαμβανόμενη και η ίδια πως η χρονιά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επί ίσους όρους καθώς προέκυψε το ζήτημα με τον κορωνοϊό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments