Αρχική Videos Έπεσε ταβάνι σε σχολείο στην Καισαριανή!

Έπεσε ταβάνι σε σχολείο στην Καισαριανή!

0
Dodekanisos

Νέο περιστατικό κατάρρευσης σοβάδων σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε σχολείο της Καισαριανής. Συγκεκριμένα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου, όπου σε ώρα λειτουργίας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο. Η πτώση συνέβη ελάχιστα λεπτά πριν το διάλειμμα και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παιδιού.

Η εκπαιδευτικός που κατήγγειλε το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, Θεοδώρα Δριμάλα, είπε ότι πέντε λεπτά αργότερα τα παιδιά περνούσαν από το σημείο βγαίνοντας για διάλειμμα και μίλησε για «πανελλαδικά γερασμένα και κακοσυντηρημένα σχολικά κτίρια 30 – 50 ετών».

«Σχεδόν κανένα σχολικό κτίριο δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλόλητας δηλαδή να έχει συντηρηθεί σε βάθος. Η ειδική υπηρεσία καταργήθηκε και περιμένουμε από την ελάχιστη χρηματοδότηση μέσω δήμων να στείλουν τεχνική υπηρεσία. Ακόμη και με το νέο πρόγραμμα δίχρονης Προσχολικής Αγωγής δεν είδαμε νέα κτίρια αλλά φθηνά προκατασκευασμένα, πρόσθεσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου.

Μάλιστα είπε, ότι πτώση σοβάδων αναστάτωσε και το δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, ενώ προηγήθηκε η πτώση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και ανάλογο πρόβλημα στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

«Μας έχει σώσει η ετοιμότητα εκπαιδευτικών και λίγο η τύχη αλλά πρέπει να παρθούν μέτρα. Ένα σχολικό κτίριο έχει μόνο κόστος και τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα σχολική στέγη, τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments