Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Επεισοδιακή νίκη του Ιβίσκου!

Επεισοδιακή νίκη του Ιβίσκου!

0
iviskos kallithea
Dodekanisos

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι όπου κυριάρχησαν οι τεχνικές ποινές και οι αποβολές, ο Ιβίσκος κέρδισε στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου την Καλλιθέα με 75 – 60 και πρόσθεσε άλλους δυο βαθμούς στο ενεργητικό του.
Η ανάλυση του αγώνα
Ο Ιβίσκος μπήκε πιο έτοιμος στο παρκέ και με ένα σερί 4 – 0 πέρασε μπροστά στο σκορ. Οι παίκτες του Κώστα Τρίτου «έτρεξαν» τους αντιπάλους, βρίσκοντας και τις απαιτούμενες λύσεις στην επίθεση και με ένα δικό τους σερί 0 – 7 πήραν το προβάδισμα (4 – 7 στο 5’). Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και με νέο σερί 9 – 0 κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα με 13 – 7. Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι δυο ομάδες συναγωνίζονταν στα λάθη με τον Ιβίσκο να είναι μπροστά με 14 – 12. Στη συνέχεια, η ομάδα της Ανάληψης βρήκε καλύτερο ρυθμό και ανέβασε την διαφορά στο +5 (23 – 18 στο 13’). Ο Κρασουδάκης από τη γραμμή του φάουλ πέτυχε δυο εύκολους πόντους μετά από τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Μαρουλάκης και έτσι το σκορ έγινε 23 – 20. Η ζώνη της Καλλιθέας δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τις επιθετικές επιλογές (ατομικές κυρίως) του Ιβίσκου. Οι φιλοξενούμενοι πάντως προσπάθησαν να δώσουν γρήγορο ρυθμό για να είναι ανταγωνιστικοί (32 – 25 στο 17’). Στο σημείο αυτό ο προπονητής της Καλλιθέας δέχθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και ο Λιβιεράτος με 2/2 βολές έκανε το 32 – 27. Τα νεύρα ήταν αρκετά και στη συνέχεια ήταν η σειρά του προπονητή του Ιβίσκου να δεχθεί τεχνική ποινή. Το σκορ στο 18’ έγινε 35 – 29 αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Καλλιθέα βρήκε τον τρόπο για να μειώσει σε 35 – 33.
Στην επανάληψη παίχθηκε καλύτερο και πιο ουσιαστικό μπάσκετ. Αρχικά η Καλλιθέα πέρασε μπροστά με 35 – 37 μετά από νέα τεχνική ποινή (!) που αυτή τη φορά δέχθηκε ο Μαρινάκης (τις βολές εκτέλεσε εύστοχα ο Πολυχρονίου). Η συνέχεια ήταν αρκετά αμφίρροπη με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Στο 27’ η Καλλιθέα ήταν και πάλι μπροστά στο σκορ (46 – 48) όμως οι γηπεδούχοι με ένα σερί 5 – 0 πέρασαν μπροστά με 51 – 48 και έκλεισαν την Τρίτη περίοδο με 55 – 50.
Στην τέταρτη περίοδο ο διαιτητής Δημητρούλης χρέωσε από ένα φάουλ τον Κρασουδάκη και τον Φιλιππόπουλο και στην συνέχεια έδειξε στον δεύτερο τεχνική ποινή γιατί διαμαρτυρήθηκε. Αυτό ήταν και το πέμπτο του φάουλ. Ο Ιβίσκος συνέχιζε να ανεβάζει την απόδοση του και τη διαφορά κάνοντας το σκορ στο 33’ 62 – 51. Στο 35’ μετά από διαμαρτυρίες του Κώστα Τρίτου, ο διαιτητής Άρης Φάκαρος τον χρέωσε με δεύτερη τεχνική ποινή με αποτέλεσμα να τον αποβάλλει. Χρέη προπονητή ανέβαλλε ο Γιώργος Ψαθάκης ο οποίος επίσης μετά από λίγο αποβλήθηκε (!) για διαμαρτυρία. Όπως είναι ευκολονόητο, μετά από όλα αυτά, οι παίκτες της Καλλιθέας έμειναν εκτός ρυθμού και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια τους δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.
Τα δεκάλεπτα: 14 – 12, 35 – 33 (ημίχρονο), 55 – 50, 76 – 60
Διαιτήτευσαν με αρκετά λάθη οι Άρης Φάκαρος και Πάυλος Δημητρούλης. Σημειώνεται ότι ο κ. Φάκαρος ανέφερε στο φύλλο αγώνα πως λίγο πριν την λήξη του αγώνα δέχθηκε φραστική επίθεση από τον συνεργάτη του προπονητή της Καλλιθέας Κώστα Τρίτου, Γιώργο Ψαθάκη.
ΙΒΙΣΚΟΣ: Μητσού, Μπιλλιάς 3, Λιβιεράτος 13(3), Τσιτσούλας 3, Καραγιάννης 3(1), Δούβαλης 21, Τσαλίκης 8 (1), Μαρινάκης 4, Μαρουλλάκης Ι. 15 (2), Φιλιππόπουλος 6.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τρίτος): Φωτεινής 3, Πολυχρονίου 8, Κωστάκης 10(1), Παπανικολάου 18(1), Καντής 6, Κουτσαργιώτης, Κουρεμπής 4, Κρασουδάκης 11(1).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Γιάννης Αρφαράς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments